Головна Новини Суспільство події "День народження Степана Бандери або ЛГБТ-марш": у Рівному депутати опинилися перед непростим вибором
commentss НОВИНИ Всі новини

"День народження Степана Бандери або ЛГБТ-марш": у Рівному депутати опинилися перед непростим вибором

Рівненська ЛГБТ-спільнота вирішила провести марш рівності в один день з щорічним маршем у річницю дня народження Степана Бандери 1 січня

24 грудня 2019, 14:19 comments2983
Поділіться публікацією:
"День народження Степана Бандери або ЛГБТ-марш": у Рівному депутати опинилися перед непростим вибором

Депутати Рівненської міської ради на сьогоднішній сесії забракували проведення "маршу рівності", ініційованого ЛГБТ-громадськістю на 1 січня 2020 року. Про це передає видання УНІАН.

Так, згідно джерелу, обранці громади керувалися принципами, що подібні заходи являють загрозу інституту сім'ї, включають в себе елементи сексуального чи еротичного характеру.

Суперечку при прийнятті рішення викликало питання про те, хто буде контролювати його виконання і вживати заходів у разі виявлення порушень. Голосували зійшлися на тому, що ці функції буде виконувати юридичний відділ міськвиконкому і саме він буде подавати до суду позови про притягнення порушників до відповідальності. За ухвалення рішення проголосували 36 присутніх у залі депутатів, утрималися двоє, проти нього не голосував ніхто.

Зазначається, що 1 січня в Рівному заплановано ще один традиційний щорічний марш представників праворадикальних організацій, які вшановують дату народження відомого організатора українського визвольного руху Степана Бандери. Одночасне проходження двох заходів може викликати громадські заворушення, так як прихильники правих націоналістичних ідей вкрай негативно сприймають ліберальні цінності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в цьому році в нью-йоркському марші ЛГБТ вперше взяли участь українці, які йшли окремою колоною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!