Головна Новини Суспільство події ДАБІ в Одеській області контролюється чиновниками старої влади і працює під крилом прокуратури, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

ДАБІ в Одеській області контролюється чиновниками старої влади і працює під крилом прокуратури, - ЗМІ

За інформацією видання "Апостроф", голова ДАБІ Одеської області Василь Буюклі "тісно співпрацює" в будівельних питаннях з екс-колегою по роботі в СБУ Максимом Вихором, який зараз очолює облпрокуратуру

20 січня 2020, 15:05 comments2789
Поділіться публікацією:
ДАБІ в Одеській області контролюється чиновниками старої влади і працює під крилом прокуратури, - ЗМІ

Незважаючи на перезавантаження влади в Україні, державний контроль у будівельній галузі Одеської області продовжує залишатися в руках старих чиновників. Про це пише видання "Апостроф", відзначаючи, що, зайнявши крісло прокурора Одеської області в 2019 році, Максим Вихор тісно контактує з колегою по роботі в СБУ Василем Буюкли. Останній зараз очолює одеський департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

Автори матеріалу зазначають, що Вихор і Буюкли разом працювали під крилом колишнього губернатора Одеської області Максима Степанова. Нинішній голова ДАБІ 10 років працював в СБУ і два роки – в одеському управлінні юстиції. В ОДА ж Буюклі перебрався нібито завдяки помічникові Степанова Олександру Васюкову. Пізніше губернатор призначив Буюкли керувати ДАБІ.

Як пише "Апостроф", Василь Буюклі пропрацював на посаді завідувача сектором по боротьбі з корупцією в ОДА близько року. В команду до нього входив нинішній голова одеської прокуратури Максим Вихор, який при цьому нібито залишався кадровим офіцером СБУ.

Журналісти видання припускають, що "правою рукою" Василя Буюклі, що відповідає за реєстрацію дозвільних документів на будівництво, є головний інспектор стройнагляду ДАБІ в Одеській області Сергій Каменський, а також його дружина Олена, яка очолює центр надання адмінпослуг Овідіопольського району. Остання раніше працювала в Реєстраційній службі ГУ юстиції разом з Буюклі. "Апостроф" пише, що тоді й сформувалася співробітництво Каменських з Буюклі.

У матеріалі наголошується, що Каменський згадувався в рамках кримінального провадження №42019161010000116 від 05.04.2019 за фактом заволодіння шахрайським чином 275 500 доларів. Потерпілою стороною виступив власник компанії ТОВ "Винні підвали Рішельє" Федір Глуган. У заяві про вчинення злочину і при допиті Федір Миколайович заявив наступне:

"Протягом грудня 2018 рік – січня 2019 року інспектор ДАБІ Сергій Каменський виступав посередником на переговорах щодо вирішення питання про реєстрацію земельної ділянки. Сергій Каменський обіцяв, що його дружина Олена, яка працює начальником відділу надання адмінпослуг Овідіопольської РДА, за винагороду виконає поставлене завдання. 275 тисяч доларів подружжя Каменських узяла, а земельну ділянку так і не зареєстрували", — заявив потерпілий.

28 травня 2019 року в кабінеті Сергія Каменського поліція проводила обшуки в рамках цього кримінального провадження. Військова прокуратура готувалася йому вручити повідомлення про підозру, однак після приходу Максима Вихоря на посаду прокурора Одеської області кримінальне провадження проти Каменського було "надійно заховане в надрах прокуратури", — зазначають журналісти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!