Головна Новини Суспільство події У Boeing замовчували важливі обставини авіакатастрофи в Амстердамі, - іноЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Boeing замовчували важливі обставини авіакатастрофи в Амстердамі, - іноЗМІ

У The New York Times опублікувано розслідування аварії Boeing 737 під Амстердамом, в якому через роки виявили нові подробиці трагедії

21 січня 2020, 10:23 comments2613
Поділіться публікацією:
У Boeing замовчували важливі обставини авіакатастрофи в Амстердамі, - іноЗМІ

Через десятиліття з'явилися нові дані про катастрофу Boeing 737 на рейсі Turkish Airlines, яка відбулася в Амстердамі в 2009 році. Так, компанія Boeing замовчувала важливі обставини трагедії, за які повинна була понести відповідальність, повідомляється в розслідуванні The New York Times.

Нагадаємо, після авіакатастрофи під Амстердамом в лютому, в якій загинуло 9 осіб, голландські слідчі пред'явили звинувачення в аварії пілотам. Тоді повідомлялося, що вони не відреагували належним чином, коли автоматизована система вийшла з ладу і викликала падіння літака у полі. Відзначається, що Голландська рада в остаточному звіті щодо трагедії вставила заяви американської команди про те, що деякі помилки пілота "не були належним чином підкреслені".

Видання повідомляє, що дії компанії Boeing також несли ризики щодо вибору конструкції і помилкової оцінки безпеки. Зокрема, мова йде про неполадки в роботі датчика для визначення висоти. У розслідуванні видання стверджує, що саме через це літак занадто знизив швидкість перед запланованою посадкою, однак пілоти проінформовані про нюанси роботи датчика – не були. Відзначимо, що в розслідуванні вказують на схожість цієї авіакатастрофи з крахом Boeing 737 MAX в Індонезії в 2018 році, серед причин якої також заявлена несправність датчика.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що з'явився звіт Ірану про збитий літак "МАУ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!