Головна Новини Суспільство події В Одесі мітингували проти Максима Вихора
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі мітингували проти Максима Вихора

Одеські активісти впевнені, що прокурор Одеської області Максим Вихор підбирає собі недобросовісних заступників, один з яких - Віталій Заперченко

28 січня 2020, 18:35 comments1965
Поділіться публікацією:
В Одесі мітингували проти Максима Вихора

У вівторок зранку під стінами Одеської обласної прокуратури відбулася акція протесту – сотні одеситів прийшли, щоб привернути увагу громадськості до теми ротації кадрів у регіональному наглядовому відомстві, очолюваному Максимом Вихором. Активісти, які прийшли з плакатами "Заперченко – злодій", "Де нові обличчя?", впевнені, що один із заступників нового обласного прокурора – Віталій Заперченко, не має права обіймати цю посаду.

Протестувальники вказували на той факт, що з діяльністю Заперченко знайомі ще з часів його роботи на чолі Комінтернівської районної прокуратури. А тому можуть стверджувати, що з офіційної біографії прокурора був видалений факт гучного скандалу з його участю.

Активісти нагадали, що ще в листопаді 2019 року відправили на ім'я генпрокурора Руслана Рябошапки офіційний лист від імені громадської організації "Самооборона Одеси". Автори листа запевнили, що Віталій Заперченко нібито був причетний до фальсифікації кримінальних справ стосовно колишнього громадського діяча, а зараз віце-губернатора Віталія Свичинского. У листі стверджувалося, що зацікавленим у фальсифікації був голова Комінтернівського району, екс-регіонал Іван Марзак.

Крім того, за словами активістів, Заперченко міг бути причетний до незаконного вилучення у фермерів врожаю і техніки, яка також нібито проводив Марзак.

Ці факти неодноразово фіксували ЗМІ, також є звернення до правоохоронних органів з боку потерпілих, пише видання "Вісті". Але справи, які курирував Заперченко, так і залишилися нерозкритими.

Через два місяці після відправки листа ніяких рішень від Генеральної прокуратури не було, що спонукало одеситів вийти на вулиці з вимогою люстрацію старих кадрів. Одеські громадські діячі вимагали від Генерального прокурора ініціювати проведення службового розслідування всієї діяльності новоявленого заступника прокурора Одеської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!