Головна Новини Суспільство події "Одеса залишилася без Жукова": активісти знесли останню дошку пам'яті "кривавого маршала"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Одеса залишилася без Жукова": активісти знесли останню дошку пам'яті "кривавого маршала"

На акції були присутні одеські депутати, які намагалися перешкоджати демонтажу дошки, але вони були в явній меншості

4 лютого 2020, 16:46 comments3516
Поділіться публікацією:
"Одеса залишилася без Жукова": активісти знесли останню дошку пам'яті "кривавого маршала"

Сьогодні в центрі Одеси стався демонтаж останнього пам'ятного символу лідерам радянського режиму в рамках декомунізації — ним виявилася меморіальна дошка маршалу Великої перемоги Георгію Жукову, який отримав в Україні прізвисько "кривавий кат". Процес зняття дошки транслював в прямому ефірі праворадикальний активіст Дем'ян Ганул на своїй сторінці в Facebook.

На переконання організаторів акції, у них на руках є всі документи, що дозволяють проводити демонтаж своїми силами. При цьому до місця подій прибув і відомий в Одесі депутат міської ради Богдан Гіганов, який намагався захистити пам'ять Жукова, вказуючи на неправомірність дій патріотичних організацій.

У свою чергу, співробітники Нацполіціі, що охороняють громадський порядок, не втручалися в процес демонтажу, а лише перешкоджали можливим бійкам.

Демонтована дошка з профілем Жукова буде відправлена ​​в краєзнавчий музей, де займе місце експозиції по радянській історії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що останній раз в Одесі барельєф Жукова демонтували також громадські активісти зі своїм обладнанням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!