Головна Новини Суспільство події В Одесі жителі Таїрова вийшли на вулицю з вимогою згорнути будівництво "прокурорських висоток"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі жителі Таїрова вийшли на вулицю з вимогою згорнути будівництво "прокурорських висоток"

На думку учасників акції протесту, будівництво безпосередній близькості від уже існуючих житлових будинків, ведеться з дозволу прокурора Одеської області Максима Вихоря

11 лютого 2020, 15:54 comments2551
Поділіться публікацією:
В Одесі жителі Таїрова вийшли на вулицю з вимогою згорнути будівництво "прокурорських висоток"

У понеділок, 10 лютого, жителі житлового масиву Таїрова в Одесі вийшли на вулиці з акцією протесту в спробах привернути увагу громадськості до беззаконня в будівельній сфері міста. Як повідомляє портал "Подробиці", учасники акції перекрили виїзд з вулиці Левітана на проспект Небесної сотні.

Як повідомляється в матеріалі, протестувальники вважають незаконним будівництво на 17 сотках землі двох 16-поверхових житлових будинків, які в каталогах продажу нерухомості значаться як "Простір на Тульської". Офіційним забудовником об'єкта вказана фірма "Вест Білдінг Україна", створена два роки тому, а її кінцевий бенефіціар – громадянин Болгарії Росен Ників.

Учасники акції стверджують: будівництво нібито має безпосереднє відношення до керівника Одеської обласної прокуратури Максима Вихоря. З будівельною ж сферою його пов'язує колега по роботі в СБУ Василь Буюклі, який донедавна очолював одеський департамент ДАБІ.

У матеріалі йдеться, що завдяки Буюклі і Вихору всі роботи за погодженням будівельного об'єкта могли бути проведені так швидко. Варто відзначити, що Буюклі пропрацював на посаді завідувача сектору по боротьбі з корупцією в ОДА всього лише близько року. Разом з ним в команду Степанова входив Вихор, який хоч і значився помічником голови Одеської облдержадміністрації, але при цьому нібито залишався кадровим офіцером СБУ. Саме він, як пишуть "Подробиці", фактично керував питаннями забудови в Одесі ще з часів ОДА.

Відзначається, що в будці поруч із будмайданчиком вже активно продаються житлові "квадрати". Будинок, всі нижні поверхи якого вже продані, позиціонується як житловий комплекс комфорт класу. Квартири будуть здаватися тільки з готовим ремонтом за проектами майбутніх мешканців, а родзинкою забудовник назвав загальну вітальню – коворкінг зону, призначену для проведення спільних заходів з мешканцями будинку.

Два дні тому забудовник зрубав кілька дерев вздовж проспекту Небесної сотні і зробив бетонний заїзд для великовантажних автомобілів на обгороджену територію.

"Як вони зібралися щось будувати? Стріли кранів будуть кружляти над моїм домом, а під час забивання паль руйнуватися старенькі одноповерхові будиночки", — розповіла мешканка Ольга.

"Тут не враховані ніякі санітарні норми для проведення будівельних робіт. Якщо замовником є прокуратура, то зрозуміло, що забудовник буде творити беззаконня. Зазвичай нечесні забудовники ховалися, як миша під віником, такого не було навіть при Януковичеві", — розповідає активіст Анатолій.

Місцеві жителі вже збирали підписи під вимогою зупинити будівництво. За словами Ганни Кованди, вони зверталися до мера міста, в прокуратуру, в міський департамент архітектури та містобудування, в ДАБІ, а також в екологічну інспекцію – з приводу вирубки дерев. Однак ані на звернення громадян, ані на депутатські та адвокатські запити відповідей вони поки не отримали.

Оскільки серед замовників будівництва значиться прокуратура Одеської області, через кілька днів люди мають намір пікетувати вже будівлю Одеської обласної прокуратури. Примітно, що в минулий четвер одесити вже пікетували офіс Генерального прокурора з вимогою звільнити ще одного одеського прокурора — "землевпорядника" — Віталія Заперченко з посади заступника прокурора Одеської області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!