Головна Новини Суспільство події Життя в карантині: "Якщо б я захворіла коронавірусом, залишилася б в Китаї" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя в карантині: "Якщо б я захворіла коронавірусом, залишилася б в Китаї" (ФОТО)

Евакуйована з Уханя українка розповіла "Коментарям" про умови в санаторії МВС "Нові Санжари", заходи безпеки, армію охоронців і про те, через що місцеві жителі могли влаштувати мітинг

21 лютого 2020, 19:00 comments4903
Поділіться публікацією:
Життя в карантині: "Якщо б я захворіла коронавірусом, залишилася б в Китаї" (ФОТО)

Незважаючи на те, що ще вчора жителі Нових Санжар палили шини, провокували Нацгвардію і погрожували підпалити санаторій МВС, куди поселили евакуйованих з Уханя людей, зараз біля місця ізоляції все спокійно. Українці обживаються у кімнатах, де їм належить провести мінімум два тижні, і поділилися з "Коментарями" першими враженнями про карантин.

За словами криворожанки Аліни Лазоренко, в їх двох- і тримісних номерах є все необхідне для життя: санвузол, холодильник, телевізор, ліжка і стіл.
picture
picture

"Коли ми тільки приїхали, побачили, що тут зовсім нікого немає, тут спокійно і нас будуть охороняти. Це найголовніше. Увечері нас погодували, розселили і всі ми, втомлені, лягли спати, адже в дорозі ми пробули, в загальній складності, добу", — розповідає українка.

Сьогоднішній день наших "уханьців" стартував о 9 ранку зі сніданку, після чого медики пройшлися по кімнатах, дізналися про самопочуття всіх прибулих і виміряли температуру. За словами Аліни, всі почувають себе добре, і маніпуляції з забором крові не проводили.

"Виходимо з кімнат ми тільки за їжею, намагаємося не контактувати ні з ким, і практично весь час перебуваємо в номерах. Новини ми дивимося і в курсі всього, що відбувається, — розповідає дівчина. — Зараз тут спокійно. Через вікно я бачу охорону, багато машин, автобуси, на яких нас привезли, і журналістів за парканом"
picture

За словами Аліни, крім їжі і води, поки їм нічого не надали. Дівчина каже, що хтось передав евакуйованим фрукти, які, мабуть, невдовзі рознесуть по номерах. Крім того, зараз люди в ізоляції з нетерпінням чекають на передачі від рідних.

Що ж стосується вчорашніх бійок, наші "уханьці" пов'язують їх з недоліком інформації про коронавірус.

“Наш уряд не попередив людей про вірус належним чином. Привезли, а там невідомо що. Жителі, які вчора мітингували, не намагалися поставити себе на наше місце. У кожного є сім'ї, статися це могло з кожним, — міркує Аліна Лазоренко. — Якщо б, не дай бог, я захворіла коронавірусом, я б залишилась в Китаї, а не тут. Там мене вилікують, а в Україні наші ні до чого не готові".

Як раніше повідомляли "Коментарі", більше всіх учора після евакуації були шоковані іноземці, які не підозрювали про мітинг в Нових Санжарах. Аліна каже, що у їх автобусі було чоловік п'ять іноземців, які прийшли в повне здивування, побачивши розлючений натовп і армію.

"Ми розуміли, що відбувається, ми знали все з новин, а вони — ні. Хтось думав, що в Україні так допустимо. Хлопці сиділи і дивилися в вікна зі словами "Wow", знімали людей на вулиці, які показували на нас пальцями. Коли ми прикрили шторку, полетіли камені", — згадує про вчорашньому Аліна, запевняючи, що зараз під охороною Нацгвардії вони відчувають себе в безпеці.

Автор фото: А. Лазоренко



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!