Головна Новини Суспільство події Стало відомо, чому зима так і не прийшла
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому зима так і не прийшла

Метеорологи розповіли, чому ця зима була теплою і майже без снігу

24 лютого 2020, 14:29 comments11350
Поділіться публікацією:
Стало відомо, чому зима так і не прийшла

Стійка область низького тиску над Північним полюсом потягнула повітряні потоки на північ, утримуючи там вітер, які постійно оточують полярний регіон. В результаті виник бар'єр, який утримує холод на місці. Про це пише Bloomberg, посилаючись на дані метеорологів

Це явище назвали "Арктична осциляція", воно має тенденцію коливатися між низьким і високим тиском, при цьому посилюючи і послаблюючи навколишні полярні вітри. За словами метеорологів, це загадка, яка вимагає вивчення, чому це сталося і чи пов'язано зі зміною клімату.

Головним плюсом нинішній зими стало те, що Арктика змогла повернути частину льоду, який в останні зими катастрофічно танув.

Зазначимо, що в Україні цієї зими практично не було снігу, а погода практично кожен місяць била столітні рекорди. Середня температура повітря за останні 2 місяці не опускалася нижче 5 градусів морозу, а денна становила від +3 до +8.

Як повідомляло видання "Коментарі", 24 лютого на всій території України будуть дощі, в деяких регіонах – з мокрим снігом. Про це передають у гідрометцентрі.

Так, згідно з прогнозом, найпрохолодніше сьогодні вдень буде в Сумах, де температура буде коливатися від -1 до 1 градуса тепла. Трохи тепліше буде в Харкові, Луганську і Донецьку, де температура становитиме +1... +3 градусів і очікується сильна злива. У Києві сьогодні дощитиме, а повітря прогріється до + 5-ти, у той час, як в більшості міст на західній Україні стовпчики термометрів покажуть +4... +6. Так само тепло, як і на минулому тижні, буде на півдні. В Одесі прогнозують максимум цього дня – 10 тепла і невеликий дощ, а на градус менше очікується в Сімферополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!