Головна Новини Суспільство події "Лютий побив рекорд по кількості аварій на електромережах", - ДСНС
commentss НОВИНИ Всі новини

"Лютий побив рекорд по кількості аварій на електромережах", - ДСНС

Більше 500 населенних пунктів залишились в цьому місяці без світла внаслідок аварій

27 лютого 2020, 20:27 comments2448
Поділіться публікацією:
"Лютий побив рекорд по кількості аварій на електромережах", - ДСНС

За лютий 2020 року 504 населених пунктів в 12 областях країни залишилися без світла через аварії на електромережах. Згідно даних Державної служби надзвичайних ситуацій – це абсолютний рекорд по знеструмленнях за півроку. Відновлення електропостачання досі триває в Херсонській, Львівській та Івано-Франківській областях. Такі наслідки буревію, що пройшовся по країні 24-26 лютого. Про це передає прес-служба ДСНС.

Причина масштабних пошкоджень – застарілість мереж, що не витримують негоди. В середньому українці сидять без світла 18 годин на рік. В той час, як європейці – всього 23 хвилини.

"Ми не оновлюємо мережі. У нас є споживач, який також потребує якісного електрозабезпечення за адекватною ціноюМи досі не ввели РАБ-регулювання, яке дуже потрібне", — заначив міністр енергетики Олексій Оржель.

Електромережі по країні зношені на 70%. Середній термін їх експлуатації – 40 років. Для прикладу, АТ "Прикарпаття обленерго" за 17 років вдалося оновити лише 1,5% всіх мереж. На всю реконструкцію потрібно 10 млрд. Це в 10 разів більше, ніж обленерго може виділити.

Енергетичні експерти переконані, що вирішить проблему недофінансування мереж перехід до стимулюючого інвестиції тарифу. Як стверджується в сюжеті, досвід Румунії показує, що перехід до РАБ тарифу дозволив оновити за 7 років третину мереж.

 

Нагадаємо, раніше міжнародний експерт в галізу енергетики Едвард Чоу зазначав що інвестору потрібні передбачувані і зрозумілі умови. В рамках залучення інвесторів в українську енергетику, уряд повинен серйозно розглянути варіант впровадження стимулюючого тарифоутворення (RAB тарифів).


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, что останній циклон приніс до Одеси ураган під назвою "Юлія", що став причиною навіть людских жертв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!