Головна Новини Суспільство події «Людей катують, знущаються»: в’язень Кремля зняв відео з російської тюремної лікарні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Людей катують, знущаються»: в’язень Кремля зняв відео з російської тюремної лікарні

Омбудсмен Людмила Денісова опублікувала відео в’язня Кремля Володимира Якименка з російської тюремної лікарні

3 березня 2020, 17:31 comments1838
Поділіться публікацією:
«Людей катують, знущаються»: в’язень Кремля зняв відео з російської тюремної лікарні

Незаконно засуджений українець Володимир Якименко перебуває у російській тюремній лікарні, де, за його словами, вчиняють катування та моральний тиск. Відео українець надіслав уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовой, про що вона повідомила в Facebook.

Так, Якименко третю добу перебуває в обласній тюремній лікарні "ФК ЛПУ ОТБ-1 УФСИН по Саратовской области", де страждає від психологічного тиску та має пригнічений моральний стан. Крім того, в українця зламана ключиця, яку в медзакладі ніяк не лікують. Не дають, за словами Якименка, навіть пігулки від головного болю.

"Те, що я побачив, дуже жахливо. Людей катують, знущаються. Також мене змушують працювати, хоча кажу, що ключиця зламана. До мене не здійснюють фізичного насильства, так як до інших. Тільки моральне знущання. Дуже жахливі умови", — розповів українець.

Омбудсмен закликала представників міжнародних правозахисних організацій та дипломатичного корпусу України відвідати Якименка.

"В таких умовах він потребує підтримки та уваги, а також впевненості, що його не залишили наодинці", — написала Денісова.

Додамо, що Володимир Якименко, волонтер та активіст "Автомайдану", був затриманий російськими силовиками у червні 2017 року, коли перетинав адмінмежу з анексованим Кримом. Його звинуватили в транспортуванні наркотиків, підконтрольний Кремлю суд у Криму дав українцю 15,5 років колонії.

Раніше "Коментарі" писали, що у Криму поліцейські знущалися над підлітком: "зняли штани і включили електрошокер".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!