Поліція почала штрафувати за порушення карантину в Україні: вже склали 32 адмінпротоколи

В Україні поліцейські почали перевіряти дотримання правил карантину через коронавірус

В Україні правоохоронці фіксують порушників карантинного режиму, йдеться на сайті відомства.

Повідомляється, що Національна поліція під час карантину працює у посиленому режимі. За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, щодобово заступає більше 15 тисяч поліцейських для забезпечення карантинних заходів. Так, розпочали роботу контрольно-перевірочні пункти, на яких перевірятимуть стан здоров’я громадян. Крім того, копи контролюватимуть, як перевізники виконують постанову Кабміну.

Зазначається, що поліція поки що робить акцент на роз’яснювальні заходи, але вже зафіксовані перші порушники.

"Уже на території держави складено 32 адміністративні протоколи, зокрема найбільше – у Донецькій області", - заявив Фацевич.

Йдеться про "порушення правил щодо карантину людей" (ст. 44-3 КУпАП). З 32 адмінпротоколів 10 складено у Донецькій області, 7 – у Києві, 6 – у Херсонській, 3 – у Київській, а також по 2 – у Полтавській та Чернігівській та по одному – в Одеській та Чернівецькій областях.

Крім того, українська кіберполіція отримала 20 звернень про розповсюдження фейкової інформації про карантин. Повідомляється, що найчастіше інформували про фейки щодо заборони виходу дітей на вулицю та чутки стосовно продовження карантину до літа.

правила карантину через коронавірус, які слід знати українцям.