Головна Новини Суспільство події Стало відомо, як забруднення повітря через пожежу в Чорнобильській зоні вплине на населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як забруднення повітря через пожежу в Чорнобильській зоні вплине на населення

Забруднене повітря внаслідок пожежі в Чорнобильській зоні потрапить до Києва

10 квітня 2020, 16:46 comments2328
Поділіться публікацією:
Стало відомо, як забруднення повітря через пожежу в Чорнобильській зоні вплине на населення

Потенційно забруднене атмосферне повітря, зумовленого пожежами в Чорнобильський зоні відчуження, переміститься на територію Київщини 10-11 квітня. Але це не загрожує здоров’ю мешканців. Про це йдеться на сайті Державного науково-технічного центру ядерної та радіаційної безпеки.

Відповідно до прогнозних розрахунків, траєкторії руху потенційно забруднених повітряних мас будуть проходити через Іванківський, Бородянський та Вишгородський райони Київської області та Києва. Однак це не нестиме небезпеку для населення.

"Прогнозовані концентрації Cs-137 у приземному шарі повітря м. Києва можуть сягати декількох мБк/м3. Ці концентрації не становлять загрози життю та здоров’ю населення та є у 100 і більше разів нижчими від допустимого рівня, встановленого НРБУ-97, який дорівнює 800 мБк/м3", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" писав, що у Чорнобилі рятувальники продовжують гасити лісову пожежу відразу в двох місцях. Їхні колеги в Києві з'ясували, як це вплинуло на рівень радіації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!