Головна Новини Суспільство події "Подол Град Винтаж" будується на незаконно отриманій землі, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

"Подол Град Винтаж" будується на незаконно отриманій землі, - експерт

Правоохоронці і місцева влада ігнорують будівництво ЖК "Подол Град Винтаж", незважаючи на протести активістів-захисників столичного Подолу

14 квітня 2020, 19:40 comments4732
Поділіться публікацією:
"Подол Град Винтаж" будується на незаконно отриманій землі, - експерт

ЖК "Подол Град Винтаж" — одне з найбільш скандальних будівництв у Києві. Історія даного об'єкта тягнеться з далекого 2002 року, коли КМДА отримала чудову нагоду побудувати елітний житловий будинок на користь "потрібного" інвестора під виглядом будівництва соціального житла для незрячих.

Про те, що земельну ділянку за адресою вул. Вознесенський узвіз, 28-30, в Києві було виділено нібито з порушенням різноманітних законодавчих норм, детально написав у своїй статті юрист та експерт з містобудування Георгій Могильний.

Сама ж 18-річна схема передачі землі пройшла через руки чотирьох очільників міста: Олександра Омельченка, Леоніда Черновецького, Олександра Попова і нинішнього мера Києва Віталія Кличка.

picture

Саме ця ділянка пішла під забудову "Подол Град Винтаж", що відбувається згідно замовлення для нібито соціального житла для сліпих (працівників Утосу). При цьому, як вказує Могильний, сам УТОС активно підтримує будівництво ЖК. Представники організації претендують на розкішні квартири від Edelburg Development, але інвестдоговорів ні у кого немає, і скільки квартир реально отримають сліпі, ніхто з них сказати не може. 

Будівництво ЖК ігнорує місцева влада і правоохоронці, незважаючи на те, що активісти-захисники Подолу щодня фіксують активне будівництво скандального житлового комплексу і вказують на нормативні обмеження, великі ризики появи зсувів, а також тривожні повідомлення деяких ЗМІ про можливе зараження робочих COVID-19 на місці будівництва "Подол Град Вінтаж".

Скандальність ситуації досягла свого піку, коли забудовник став блокувати через суди ремонтні роботи в сусідній будівлі школи БАЗИС.

Як раніше відзначав експерт Г. Могильний, президент України Володимир Зеленський може зупинити будівництво "Подол Град Вінтаж" одним постом на своїй сторінці в Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!