Головна Новини Суспільство події Медведчук запропонував план боротьби з пожежами
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук запропонував план боротьби з пожежами

Народний депутат Віктор Медведчук вимагає притягнути до відповідальності Яценюка за розвал Держслужби з надзвичайних ситуацій

20 квітня 2020, 18:10 comments3695
Поділіться публікацією:
Медведчук запропонував план боротьби з пожежами

Голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук виступив із заявою про безгосподарність, неорганізованість і безсистемність влади у зв'язку з масштабними пожежами в Чорнобильській зоні відчуження, Київській та Житомирській областях.

"Без наведення порядку в системі, покликаній боротися з лісовими пожежами, а також контролю використання природних ресурсів України, впоратися з цим лихом не вийде", – зазначив парламентарій.

Нардеп підкреслив, що п'ять років тому саме Кабмін Арсенія Яценюка ввів мораторій на перевірки протипожежних заходів, які проводила Держлісслужба і контроль за якими здійснювала Державна служба з надзвичайних ситуацій. А нинішні пожежі – результат безконтрольності, що виникла внаслідок політики Яценюка, вважає Медведчук.

Лідер ОПЗЖ також зазначив, що сьогодні влада, дії якої свідчать про те, що вона в повному обсязі успадкувала ідеологію та методи Порошенка – Яценюка, прийняла закон про посилення відповідальності простих громадян за підпали сухостою.

"Тепер відповідно до Кримінального кодексу України такі дії караються штрафом від 91 800 до 153 000 грн, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення – штрафом від 1 530 до 30 600 грн", – нагадав Віктор Медведчук.

Політик акцентував увагу на тому, що настільки примітивно перекласти всю відповідальність на простих українців не вийде.

"Фахівці і журналісти, які проводять власні розслідування, називають і інші причини пожеж: малоймовірне самозаймання, аварія в електричних мережах, необережне поводження з вогнем або спроба приховати незаконні лісозаготівлі", – зазначив Медведчук, підкресливши, що потрібно насамперед навести порядок у системі, яка повинна боротися з лісовими пожежами і контролювати використання природних ресурсів, інакше впоратися з пожежами не вдасться.

"Партія "Опозиційна платформа – За життя" виступила з заявою, вимагаючи притягти до відповідальності чиновників, відповідальних за розвал системи попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій. Причому починаючи з найвищого рівня – з прем'єр-міністра того періоду Арсенія Яценюка", – заявив голова Політради "Опозиційної платформи – За життя".

"Таке розслідування нарівні з іншими питаннями, пов'язаними з відновленням працездатності ДСНС, має стати першочерговим завданням влади. Враховуючи найширшу географію цих пожеж, можна з упевненістю говорити про те, що дана проблема буде носити перманентний характер протягом найближчого часу, тому вже сьогодні слід створити національний штаб по боротьбі з цим лихом, поклавши на даний штаб функції моніторингу та координації у гасінні пожеж", – підкреслив Медведчук.

Крім того, він вважає, що потрібно негайно провести переговори про взаємодопомогу з найближчими сусідами – Росією та Білоруссю, а також країнами Євросоюзу, щоб налагодити координацію у боротьбі з пожежами на території наших країн.

"Впевнений, що така співпраця допоможе локалізувати наймасштабніші пожежі, зберігаючи життя людей, їх майно, а також природу", – резюмував Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!