Головна Новини Суспільство події Вінницька бізнес-вумен не захотіла повертати заставу за кредитом і влаштувала «оборону» будівлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вінницька бізнес-вумен не захотіла повертати заставу за кредитом і влаштувала «оборону» будівлі

У Вінниці підприємець Олена Гур'євська захопила будівлю, після чого видала себе за потерпілу

28 квітня 2020, 19:55 comments3014
Поділіться публікацією:








Вінницька бізнес-вумен не захотіла повертати заставу за кредитом і влаштувала «оборону» будівлі

У Вінниці підприємець Олена Гур'євська заклала в кредит будинок, не виплатила борг, а коли програла всі суди, забарикадувалася там з озброєними подільниками. Про це повідомляє РБК-Україна.

За повідомленнями ЗМІ, це не перша спроба Гур'євської провести "схеми" з чужою нерухомістю — раніше її підприємство "Остер" захопило будівлю підприємства "Поділля" в селі Строінке, причому, за свідченнями директора Андрія Слободанюка, не обійшлося без рейдерства і залякувань.

В цей раз Гур'євська взяла під заставу будівлю на вул. Антоновича кредит, прострочила всі виплати за нього, а коли суд підтвердив неповернений кредит і передав заборгованість третій стороні – відмовилася покидати будівлю.

Замість цього вона разом з подільниками забарикадувалася в будівлі, заварила запасні виходи і тримала оборону. Тоді в поліцію звернулися нові власники будівлі, і та професійно знешкодила бійців, що закрилися всередині.

Пізніше, коли підрозділ КОРД взяв будівлю під контроль, у тих виявили цілий арсенал зброї та боєприпасів. Поліцейськими вилучено 10 одиниць зброї, серед яких 3 автомати, а також патрони. У відділення поліції були доставлені всі учасники конфлікту для встановлення їх осіб та опитування з приводу участі у згаданих подіях. Розглядають дії Гур'євської з точки зору кримінальної статті про самоправство. В діях Гур'євської, на думку правоохоронців, є склад злочину за ст. 206, 356, 263 КК України.


Пізніше в ряді місцевих ЗМІ з'явилася нова версія Гур'євської, в якій вона виступила захисницею будівлі, яка не давала незаконно захопити його. Там законні дії поліції проти групи озброєних людей називають "захопленням" і критикують, не беручи до уваги ні поведінку підприємниці та її спільників, ні незаконний арсенал, знайдений у будівлі.

Повідомляється, що зараз діяльність Гур'євської перевіряється правоохоронними органами, і в майбутньому, можливо, будуть нові кримінальні справи по роботі її компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!