Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Українські та британські вчені створили крафтовий алкоголь з чорнобильської води
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські та британські вчені створили крафтовий алкоголь з чорнобильської води

Для його приготування використовувалася вода з чорнобильських свердловин

8 серпня 2019, 11:25 comments1688
Поділіться публікацією:
Українські та британські вчені створили крафтовий алкоголь з чорнобильської води

Українські та британські вчені створили експериментальний радіоактивно безпечний крафтовый алкоголь з чорнобильської води і пшениці. В планах у них створити "Чорнобильську алкогольну компанію". Про це повідомляє прес-служба Держагентства з управління зоною відчуження в Facebook.

Крафтовый самогон експериментальної партії називається "Атомик".

"Дистильований алкоголь розводили з мінеральної водою з глибокого водоносного шару в місті Чорнобиль, який має схожий хімічний склад з грунтовими водами регіону Шампань у Франції. У воді не було виявлено радіоактивного забруднення", — сказано в повідомленні.

pttw-vPsjLHQwhnhdU0PKjdQ6.jpg

Вченим вдалося продемонструвати, що в чорнобильській зоні можна створити чистий радіаційно безпечний продукт з традиційним смаком".

Тепер вони хочуть почати виробництво горілки з крафтового зерна, вирощеного в зоні  відселення, і повертати 75% прибутку громаді постраждалих від аварії на ЧАЕС регіонів.

"Ми не плануємо вирощувати зерно в зоні відчуження в промислових масштабах, оскільки там зараз заповідник дикої природи. Замість цього ми хочемо працювати в зоні  відселення, де рівні забруднення значно нижче і де все ще проживають люди. Ми прагнемо зробити високоцінний продукт для підтримки економічного розвитку цих територій", — розповів професор Джим Сміт з Університету Портсмута.

 Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в США вчені почали випробування вакцини, яка може запобігти виникненню раку або загальмувати його розвиток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!