Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Депардьє зіграє Брежнєва у фільмі про "Празької весни"
commentss НОВИНИ Всі новини

Депардьє зіграє Брежнєва у фільмі про "Празької весни"

Знімати фільм буде словацька кіностудія Leca Production

26 серпня 2019, 19:12 comments2030
Поділіться публікацією:
Депардьє зіграє Брежнєва у фільмі про "Празької весни"

Жерар Депардьє погодився зіграти генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва у фільмі під робочою назвою "Людське обличчя". Картина, яку буде знімати хорватська режисер Лордан Зафранович, присвячена подіям серпня 1968 року та головному герою "Празької весни", лідеру чехословацької компартії Олександра Дубчека. Про це повідомив продюсер фільму Андрій Антоніо Лека в інтерв'ю празькому радіо Frekvencе 1.

У 1968 році, після того як компартію Чехословаччини очолив Олександр Дубчек, в республіці почалися кардинальні суспільно-політичні і економічні реформи, в яких лідери інших соціалістичних країн побачили небезпеку для всього східного блоку. Після невдалих спроб переконати Дубчека і його колег припинити експерименти, глави СРСР, НДР, Польщі, Угорщині та Болгарії прийняли рішення про їх насильницьке припинення, і 21 серпня 1968 року в Чехословаччини були введені війська цих країн загальною чисельністю близько 300 тисяч чоловік.

"З паном Депардьє ми підписали договір. У вересні зустрінемося з ним і його командою у Парижі і обговоримо подробиці зйомок фільму. Що стосується виконавця ролі Олександра Дубчека, то його повинен зіграти широко відомий у світі актор, але з ним переговори ще тривають", — сказав Лека.

Автором сценарію фільму є словацький автор Карол Главку, який поки написав лише першу частину і зараз в Празі працює над другою частиною, яка повинна бути готова через два місяці.

Знімати фільм буде словацкия кіностудія Leca Production, бюджет картини складе понад 10 мільйонів євро. За словами продюсера, передбачається, що стрічка буде готова до кінця 2021 року, коли виповнюється 100 років з дня народження Дубчека. Світова прем'єра повинна відбутися на початку 2022 року.

 Як повідомляли "Коментарі", французький актор і громадянин Росії Жерар Депардьє став героєм обкладинки одного з найскандальніших сатиричних тижневиків Charlie Hebdo. Депардьє лежить на надмірно худорлявому чоловікові з гіпертрофовано довгим носом –французького письменника Мішеля Уэльбеке. У його руках – цигарка – на багатьох своїх реальних фото він зображений саме кращим. Недалеко від них келих з червоним вином. Видання опублікувало обкладинку нового випуску газети в мікроблозі Twitter. "Depardieu-Houellebecq: яке кіно ми залишимо нашим дітям?", — свідчить підпис до посту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.frekvence1.cz/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!