Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Дієтологи розповіли, чого чекати любителям хліба і макаронів в майбутньому
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розповіли, чого чекати любителям хліба і макаронів в майбутньому

Погані новини для любителів хліба, макаронних виробів і випічки: вживання в їжу продуктів з високим вмістом глютену з раннього віку може в кінцевому підсумку призвести до його непереносимості

6 вересня 2019, 00:10 comments2946
Поділіться публікацією:
Дієтологи розповіли, чого чекати любителям хліба і макаронів в майбутньому

Дослідження, опубліковане в журналі JAMA, показує, що вживання в їжу глютену протягом перших п'яти років життя може підвищити ймовірність розвитку у дитини целіакії, розлади травлення, яке пошкоджує тонку кишку.

Дослідники оцінили понад 6600 новонароджених в Сполучених Штатах, Фінляндії, Німеччини і Швеції, які народилися в період з 2004 по 2010 рік. У всіх дітей був генотип, пов'язаний з діабетом 1 типу і целіакію.

Кожні кілька місяців автори дослідження реєстрували споживання глютену дітьми п'ятирічного віку і порівнювали з контрольним кількістю споживання глютену у здорових дітей в старшому віці.

В ході дослідження майже у 20% — розвинувся аутоімунітет до целіакії, це перша ознака негативної відповіді організму на білок. Ще 450 учасників захворіли на целіакію, близько 7%. За даними дослідження, більшість діагнозів виникло у віці від 2 до 3 років.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!