Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Україна заборонила ввезення з РФ близько 2 тис. книг з початку року
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна заборонила ввезення з РФ близько 2 тис. книг з початку року

Більшість книг заборонено до ввезення через проблеми з документами для отримання дозволу

20 вересня 2019, 10:51 comments1832
Поділіться публікацією:
Україна заборонила ввезення з РФ близько 2 тис. книг з початку року

З початку цього року було відмовлено у ввезенні майже 2 тис. книг з Російської Федерації в Україну. Про це повідомили в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України.

"Протягом 2019 року Держкомтелерадіо надав суб'єктам господарювання 1874 відмови у вигляді дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора на митну територію України", — йдеться у відповіді.

При цьому 95 відмов видано на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції "щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до поширення на території України у зв'язку з невідповідністю критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території країни".

Інші 1779 відмов були видані через надання суб'єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для отримання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

На початку 2017 року набув чинності закон, що обмежує ввезення в країну іноземної продукції антиукраїнського змісту. На виконання документа у квітні 2017 року уряд затвердив порядок обов'язкового вилучення з обігу виробленої в РФ видавничої продукції, яка потрапила на територію України без відповідного дозволу. На порушників накладається адміністративний штраф.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше Державний комітет з телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) розширив до 180 книг перелік видань, зміст яких спрямовано на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!