Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Лауреатами Букерівської премії-2019 стали відразу два письменника
commentss НОВИНИ Всі новини

Лауреатами Букерівської премії-2019 стали відразу два письменника

Це третій випадок подвійного нагородження престижною літературною нагородою

15 жовтня 2019, 15:45 comments2028
Поділіться публікацією:
Лауреатами Букерівської премії-2019 стали відразу два письменника

Лауреатами Букерівської премії в 2019 році стали канадська і британська письменниці — Маргарет Етвуд за роман "Заповіти" — сиквел роману "Оповідання служниці" і Бернардин Еваріст за роман "Дівчина, жінка, все інше". Про це повідомляє сайт літературної нагороди.

Відомо, що цього року Букерівську премію отримували відразу два учасника тільки двічі в історії, проте в 1993 році організатори вказали в правилах, що "приз не може бути розділений або не вручений".

"Болісні п'ять годин судді Букерівської премії 2019 року обговорювали улюблені книги з шорт-листа і визнали неможливою вибрати одного переможця. Вони були не стільки розділені, скільки не бажали більше виключати (претендентів на премію — прим.ред.), Та нарешті вони обрали двох і запитали, чи можуть вони розділити приз між ними. Отримавши відповідь, що це явно суперечить правилам, судді провели додаткове обговорення і вирішили їх (правила — прим.ред.) проігнорувати", — наводить сайт слова літературного директора Фонду Букерівської премії Габі Вуда.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що і Нобелівську премію з літератури цього року отримали відразу два учасника, втім за різний період.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!