У Чорнобилі туристів будуть катати на повітряних кулях

У зоні відчуження можуть з'явитися нові екскурсії і навіть готель

У Чорнобилі можуть з'явитися незвичайні екскурсії: зону відчуження можна буде побачити з висоти, катаючись на повітряній кулі. Про це пише "Сегодня" з посиланням на Держагентство з питань зони відчуження.

За інформацією порталу, вже є кілька компаній, які готові надати для екскурсій літальні апарати і зараз вивчають усі нюанси польотів над ЧАЕС. В Держагентстві переконані: незважаючи на те, що піші екскурсії по Чорнобилю проходять виключно там, де дозволяє рівень радіації, однак польоти над занедбаним місцем стануть куди безпечніше.

У планах агентства, за інформацією "Сегодня", - розвиток інфраструктури. Зокрема, в одному з довколишніх сіл може з'явитися готель, адже останнім часом кількість туристів у зоні ЧАЕС у рази збільшилася: в 2019-му тут вже побувало понад 90 000 чоловік.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в жовтні під час патрулювання зони відчуження Чорнобильської АЕС правоохоронцівиявили двох сталкерів, які незаконно перетнули кордон і спробували потрапити на закинутий об'єкт заради гострих відчуттів. Екстремальними туристами виявилися іноземці – 27-річні жителі Білорусі, яких затримала поліція.