Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Сенцову вручать премію Сахарова в Європарламенті
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенцову вручать премію Сахарова в Європарламенті

Премію "За свободу думки" присуджена українському політв'язню в минулому році

11 листопада 2019, 18:14 comments1789
Поділіться публікацією:
Сенцову вручать премію Сахарова в Європарламенті

Український режисер і один з найбільш відомих колишніх політв'язнів в Росії Олег Сенцов 26 листопада відправиться в Європарламент, щоб на руки отримати присуджену йому в 2018 році премію ім. Андрія Сахарова "За свободу думки". Про це повідомляє "Укрінформ".

Церемонія відбудеться в головному залі засідань законодавчого органу Євросоюзу під час чергової пленарної сесії.

Сенцов став лауреатом премії Європарламенту їм. Сахарова в минулому році, коли відбував в Росії покарання за сфабрикованими звинуваченнями — російський суд засудив режисера до 20 років суворого режиму за "терористичну діяльність" в Криму.

Премія ним. академіка Сахарова — нагорода в галузі прав людини, заснована в 1988 році Європейським парламентом на честь радянського вченого і дисидента Андрія Сахарова. Премія вручається особам, що внесли "винятковий внесок у боротьбу за права людини по всій земній кулі

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олег Сенцов став лауреатом ще однієї премії - їм. Тараса Шевченка, але вона також не була йому вручена. Зазначимо, що Шевченківська премія — найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва. Премію можуть присудити лише один раз в житті і Сенцов був удостоєний її звання в 2016 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!