Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Україні проходить Фестиваль нового грузинського кіно
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні проходить Фестиваль нового грузинського кіно

Родзинкою фестивалю стане фільм Діто Цинцадзе «Шіндісі», номінований на премію «Оскар»

24 листопада 2019, 16:58 comments2116
Поділіться публікацією:
В Україні проходить Фестиваль нового грузинського кіно

22 листопада в київському кінотеатрі "Жовтень" стартував Фестиваль нового грузинського кіно, який триватиме ще 3 дні – до 27 листопада включно. Про це виданню "Коментарі" розповіла керівник координаційної служби грузинської діаспори в Україні Анна Сордіа-Кравчук.

Фестиваль грузинського кіно проводиться в Україні не вперше – вже 15 років поспіль. У цьому році захід відрізняється своєю масштабністю, як з точки зору організації, так і з точки зору представлених фільмів.

У рамках кінофестивалю глядачам продемонструють більше 8 фільмів. Проте родзинкою заходу стане кінокартина Діто Цинцадзе "Шіндісі", номінована на премію "Оскар". Він присвячений героям війни серпня 2008 року.

"На прес-конференції, яка відбулася в рамках відкриття фестивалю, був присутній Едмонд Мінашвілі – продюсер і автор ідеї фільму "Шіндісі". У маленькому селі Шіндісі загинув друг Мінашвілі, в пам'ять про ньому і з'явилася ідея зняти фільм. Під час наступу російських військ у селі була грузинська сотня. Щоб уникнути масштабних втрат, бій взяли на себе 25 хлопців, з них 17 загинули, а 5-х врятував місцевий селянин", — розповідає Сордіа-Кравчук.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що під час акції протесту перед будівлею парламенту в Тбілісі поліція затримала більше тридцяти осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!