Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У США назвали найбільш високооплачуваних письменників року
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали найбільш високооплачуваних письменників року

У топ-5 потрапили відразу двоє дитячих письменників

23 грудня 2019, 11:49 comments1742
Поділіться публікацією:
У США назвали найбільш високооплачуваних письменників року

Список найбільш фінансово успішних письменників очолила автор серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг. Такі дані опублікував американський журнал Forbes, журналісти якого склали відповідний рейтинг.

Так, Джоан Роулінг не вперше є лідером серед популярних письменників — вона вже займала перший рядок рейтингу в 2017 році. А ось в 2018 році її випередив американський письменник Джеймс Паттерсон. В цьому році Джеймс Паттерсон, автор книги "Президент пропав", написаній у співавторстві з Біллом Клінтоном, займає другу сходинку рейтингу з доходом 70 млн дол. Паттерсона також визнали найбільш багатим письменником в США.

Третє місце належить Мішель Обамі, яка заробила близько 36 млн доларів на власних мемуарах. У п'ятірку найбільш успішних також увійшли Джефф Кінні, який отримав за свої дитячі книги "Щоденник слабака" 20 млн доларів і Стівен Кінг з доходом від своїх творів в 17 млн доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі", лауреатами Букерівської премії в 2019 році стали канадська і британська письменниці Маргарет Етвуд за роман "Заповіти" — продовження роману "Розповідь служниці" і Бернардин Эваристо за роман "Дівчина, жінка, все інше".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!