Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Нацрада перевірить телеканал "Прямий" через образу президента Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацрада перевірить телеканал "Прямий" через образу президента Зеленського

В Нацраду надійшла скарга на ведучого телеканалу "Прямий"

9 січня 2020, 15:52 comments5094
Поділіться публікацією:
Нацрада перевірить телеканал "Прямий" через образу президента Зеленського

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу "Прямий". Перевірка существляется через слова ведучого Сергія Пояркова на адресу президента України. Про це повідомила перший заступник голови регулятора Ольга Герасим'юк.

В регулюючий орган поскаржилася громадянка  Касьяненко, яка визнала слова ведучого посяганням на честь і гідність президента, а також образу його сім'ї.

"Моніторинг зафіксував цю трансляцію і певні висловлювання і пропонується призначити позапланову перевірку", — заявила в ході засідання Герасим'юк.

У Нацраді відзначають, що подібний тон мали не тільки слова ведучого, а зміст всієї передачі в цілому.

"Нашому ринку пора дати сигнал про неприпустимість багатьох речей. Я тут бачу не тільки політичні мотиви — ідеться про порушення всіх етичних стандартів професії. Мова йде не тільки про президента України — є ознаки образи всєї країні, і це дуже негативно впливає на створення її іміджу у міжнародному суспільстві", — підкреслила Герасим'юк.

Нагадаємо, що власником телевізійного каналу "Прямий" є Володимир Макеєнко. Хоча Петро Порошенко заперечує зв'язок з телеканалом, "Прямий" асоціюють з п'ятим президентом України.

Як повідомляв портал "Коментарі", Нацрада з телебачення і радіомовлення ухвалила рішення створити робочу групу за участю представників СБУ, РНБО, НАБУ і НАЗК, яка займатиметься протидією антиукраїнської діяльності в ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!