Креветки-єдинороги і краб-відлюдник: кращі підводні фото 2020 року

Суддям довелося вибирати найкращі роботи серед 5500 фото

У Британії підбили підсумки конкурсу "Підводний фотограф 2020 року" та представили кращі знімки підводного світу, які перемогли у різних номінаціях.

У цьому році на конкурс надіслали 5500 підводних фотографій з 70 країн світу, де морські мешканці були відображені в незвичайних ракурсах. Фотографи намагалися показати в своїх роботах і красиву композицію, і певну ідею.

Так, переможцем конкурсу став французький фотограф Грег Лекер, який під час експедиції в Антарктиду, зробив неймовірно гарний знімок тюленів-крабоїдів, які кружляють навколо підводної частини айсберга. Судді визнали цю роботу найкращою, тому що в ній гармонійно поєднуються колір, композиція, світло та ідеальні фігури морських мешканців.


Приз отримала і австралійка Аніта Кайнрат, яка зробила незвичайний знімок маленьких лимонних акул, які мешкають на Багамських островах.


Не обійшли увагою судді і знімок "краба-відлюдника", який потрапив у кадр на острові Пелеліу. Замість раковини він використовує м'яту металеву банку.


А фотограф з Італії показав "останній подих" тунця, який страждає в риболовній сіті.


Цей знімок отримав приз у категорії "Макро". На ньому японський фоторепортер показав креветок-єдинорогів.


А цей фотограф вирішив показати проблему навколишнього середовища, а саме надлишок пластику. На знімку зображені морські птахи, які в'ють собі гнізда з водоростей і трави, та тільки в них заплутані рибальські сіті, пластикові відходи та інше сміття.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яка фотографія тварин стала кращою в 2019 році.