Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Дача Ашкеназі: унікальний особняк на протязі 27 років бережуть від зникнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Дача Ашкеназі: унікальний особняк на протязі 27 років бережуть від зникнення

Представник компанії-орендаря дачі Ашкеназі В'ячеслав Чухно прокоментував останні події, пов'язані з будівлею

9 квітня 2020, 18:40 comments23073
Поділіться публікацією:
Дача Ашкеназі: унікальний особняк на протязі 27 років бережуть від зникнення

На Французькому бульварі в Одесі знаходиться унікальна споруда – дача Ашкеназі. Велична будівля, що нагадує палац, розташована на території санаторію імені Чкалова, який, в свою чергу, підвідомчий Міністерству охорони здоров'я. Представник компанії-орендаря – В'ячеслав Чухно – прокоментував останні події, пов'язані з цим об'єктом.

Як розповів "Коментарям" Чухно, співробітники так званого "комерційного відділу" Одеської прокуратури №3 ініціювали кримінальне провадження, яке було відкрито, за наявними даними, з метою тиску на орендаря.

"Наше підприємство орендує особняк вже протягом 27 років, і весь цей час підтримує його в належному стані, проводить за свій рахунок ремонти. Цей об'єкт не використовується в комерційних цілях – один час там перебувала обласна федерація футболу, а зараз – федерація самбо. Мабуть, це єдиний історичний особняк у своєму роді, який уцілів і зберігся в такому прекрасному стані", – зазначив В'ячеслав Чухно.

Представник компанії-орендаря також припустив, що подібна увага з боку прокуратури може бути пов'язана з активізацією девелоперів в районі Чкалівського санаторію.

"Ми уважно відстежуємо цю ситуацію, і сподіваємося, що помиляємося в своїх припущеннях, — розповідає Чухно. - Ми хочемо зберегти дачу Ашкеназі нащадкам. Це наша мета. Унікальний особняк, якому вже більше ста років, зберігся практично в автентичному вигляді".

В'ячеслав Чухно також повідомив, що в 90-ті роки, при реєстрації об'єкта в документах була допущена технічна помилка – особняк на Французькому бульварі, 85 позначили як "дачу Маразлі".

"Ми ініціювали процедуру виправлення цієї помилки через комісію Департаменту культури обласної адміністрації, і простежимо, щоб цей процес досяг свого логічного завершення", — сказав він.

Представник компанії також прокоментував повідомлення в соцмережах про те, що над дачею Ашкеназі втрачається зв'язок з дрона, після чого безпілотники неконтрольовано знижуються, а власники потім не можуть знайти своє майно.

"Особняк і прилегла територія, звичайно, охороняється – але у нас немає обладнання, здатного "приземляти" безпілотники. Поруч з нами є відомі сусіди – дане питання можна переадресувати їм", — резюмував В'ячеслав Чухно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!