Під час ремонту у Верховній Раді вкрали 2 мільйони

2 мільйони, вкрадені у Верховній Раді під час ремонту, повинні були піти на реконструкцію системи опалення.

Поліція викрила схему, завдяки якій під час ремонту у Верховній Раді вкрали 2 мільйони бюджетних гривень. Справу передали в суд, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Ще в 2016 році у Верховній Раді повинні були відремонтувати систему опалення в адміністративних будівлях. На реконструкцію виділили гроші з державного бюджету. Роботи проводили влітку, коли народні депутати були на канікулах.

Роботи по заміні системи опалення виявилися недешевими. На цьому і вирішили заробити директор компанії, яка проводила ремонт, і деякі чиновники Апарату українського парламенту, кажуть правоохоронці. У підсумку, угоду вони провернули таким чином, що до власних кишень вдалося покласти 2 мільйони гривень, фактично, вкрадених з бюджету України.

Зараз під підозрою директор підприємства, який підробив документи і також присвоїв державні кошти. Йому загрожує до 12 років за ґратами. Плюс його можуть позбавити права займати певні посади протягом трьох років, а майно можуть конфіскувати. Крім нього підозрюють кількох чиновників Апарату Верховної Ради. Їхню долю тепер повинен вирішити суд. Слідство вже закінчено і матеріали справи передали туди.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Японії вкрали діамант майже за 2 мільйони доларів.