Головна Новини Суспільство Кримінал В Україні розпочався суд по "газовій справі" Онищенко
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розпочався суд по "газовій справі" Онищенко

Сьогодні САП озвучила обвинувальний акт проти екс-нардепа Олександра Онищенка

13 травня 2020, 18:46 comments2770
Поділіться публікацією:
В Україні розпочався суд по "газовій справі" Онищенко

Сьогодні у Вищому антикорупційному суді розпочався розгляд так званої "газової справи", де прокурор САП оголосив обвинувальний акт проти екс-нардепа VIII скликання Верховної Ради Олександра Онищенка та його фінансового директора. Про це передає прес-служба САП на своїй сторінці в Facebook.

На засіданні і сторона звинувачення, і один із захисників виступили зі вступними промовами. Наступне засідання відбудеться 14 травня, на ньому з промовами виступлять інші два захисника.

Наголошується, що засідання будуть проходити заочно, оскільки влада Німеччини, де ховається побіжний Онищенко з 2014 року, не прийняла рішення за запитом української сторони про екстрадицію опального політика.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наприкінці минулого року Олександр " target="_blank">Онищенко був затриманий поліцією на території Німеччини як особа, що перебуває в міжнародному розшуку. В Україні йому інкримінують нанесення державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенко в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою. Також зазначалося, що всього в рамках кримінального провадження затримано 12 осіб, а 5 підозрюваних у даній справі визнали свою провину і погодилися співпрацювати зі слідством. Онищенко всі звинувачення на свою адресу заперечує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!