Головна Новини Суспільство Кримінал Associated Press VS L'illustr'e: слідчі УЄФА и ФІФА не знайшли у Павелка фінансових злочинів
commentss НОВИНИ Всі новини

Associated Press VS L'illustr'e: слідчі УЄФА и ФІФА не знайшли у Павелка фінансових злочинів

Агентство Associated Press розслідувало звинувачення Павелко у фінансових махінаціях

14 травня 2020, 12:39 comments1543
Поділіться публікацією:
Associated Press VS L'illustr'e:  слідчі УЄФА и ФІФА не знайшли у Павелка фінансових  злочинів

На сторінках французького видання L illustr'e журналіст Арно Беда розмістив матеріал про, нібито, фінансові махінації футбольного функціонера Андрія Павелка. За версією видання, ФІФА уклала з ним якийсь "таємну угоду".

Інформаційне агентство Associated Press, в свою чергу, не змогло знайти підтвердження цієї інформації. Більше того, матеріали L illustr'e були спростовані офіційним коментарем ФІФА, який американське новинне агентство наводить у своїй статті.

"...у серпні 2018 року проходило окреме розслідування етики ФІФА (щодо Павелко), але воно не було пов'язано з фінансовими питаннями...розслідування етики було розпочато через публічної критики з боку Павелко рішення дисциплінарного ФІФА щодо захисника Хорватії Домагоя Віду. У відео-коментарі, випущеному онлайн після перемоги над збірною РФ, Виду позитивно відгукувався про Україну", — уточнює Associated Press.

Також агентство наводить позицію ФІФА з яким-небудь угод з Павелко.

"(Павелко) погодився заплатити штраф в розмірі 10 000 швейцарських франків (10 300 доларів США) за свою поведінку (публічну критику рішення ФІФА про покарання Види), і це єдиний предмет підписаного з ним угоди про визнання вини", — повідомили в ФІФА, позицію якої опублікував Associated Press.

Тим часом, УАФ офіційно спростувала і наявність розслідування щодо Павелко з боку УЄФА.

"Оскільки Арно Беда в своєму попередньому розслідуванні безпідставно звинувачував УАФ у фінансових махінаціях, в 2019 році УЄФА дійсно зверталася до УАФ з низкою питань", — повідомили в Асоціації.

Втім, це спілкування завершилося відмовою УЄФА відкривати провадження щодо Павелка.

"Отримавши всю запитувану інформацію і перевіривши її достовірність, УЄФА не знайшла підстав для відкриття справи, про що повідомив і УАФ, і ФІФА також", — сказано в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, Павелко був обраний членом Виконкому УЄФА після чого втратив можливість бути членом дисциплінарного комітету ФІФА, згідно вимог Регламенту. Рішення про завершення повноважень Павелко повинен буде підтримати Конгрес ФІФА, проведення якого заплановано восени.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!