МВС підготувало 800 поліцейських для роботи на Донбасі

Головним завданням поліцейських стане забезпечення безпеки громадян і громадського порядку

В Україні підготували 800 поліцейських для деокупації контрольованих сепаратистами "ЛДНР" територій Донбасу.

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко відвідав з робочим візитом Донецьку область і перевірив стан виконання плану по відновленню публічної безпеки та порядку в окукпированных районах Донецької і Луганської областей.

Головною темою стала розробка державної інформаційної стратегії деокупації та пошук шляхів взаємодії з мешканцями тимчасово окупованих територій.

"Так, за спеціально розробленою навчальною програмою підготовлено майже 800 поліцейських, які будуть задіяні до відновлення державного суверенітету на території ОРДЛО. Комплексні тренування пройшли спільно з працівниками Нацгвардії, рятувальної та прикордонної служб. Правоохоронці вивчили міжнародні практики миротворчих місій", - сказано в повідомленні.

На тимчасово окупованих територіях також ретельно вивчається соціально-економічна ситуація, настрої людей, можливість повернення бізнесу. Крім того, розроблено розрахунок сил і засобів, які будуть нести службу на деоккупированных територіях в перший рік після звільнення.

Відзначається, що в деоккупированных районах планується створити 16 відділів і відділень поліції. Варченко заявив, що на даний момент МВС має змістовну основу для деокупації та реінтеграції жителів тимчасово окупованій території Донбасу.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський і командування Збройних сил країни проявили стриманість перед обличчям агресії 6 серпня, коли на Донбасі під час оголошеного режиму припинення вогню загинули 4 українських військовослужбовців, вважають у посольстві США в Україні.