Головна Новини Суспільство події На День Незалежності в Києві все ж відбудеться військовий парад
commentss НОВИНИ Всі новини

На День Незалежності в Києві все ж відбудеться військовий парад

Організаторами ходи виступлять громадські організації

12 серпня 2019, 15:33 comments4397
Поділіться публікацією:
На День Незалежності в Києві все ж відбудеться військовий парад

У столиці в День Незалежності України, що відзначається щороку 24 серпня, з ініціативи ветеранів та волонтерів в столиці відбудеться Марш захисників України. Про це передає видання "Укрінформ".

Як розповів член ради ветеранів АТО при Міністерстві у справах ветеранів Антон Колумбет, який буде відповідати за координацію дій організаторів з КМДА, представниками силових структур, координацію стюардів.

"Два місяці тому ми направили запит в тоді ще Адміністрацію Президента з питанням про те, яким чином буде проводитися святкування Дня незалежності України і передбачений військовий парад. Отримали відповідь, що указу з цього приводу не видано. Тому патріотичне співтовариство по всій Україні почало самоорганізуватися з метою проведення громадського параду. тобто, частково збройного громадського заходу, хто звертається до нього маршем, хто — парадом, а хтось називає ходом ", — позначив військовий.

За словами Колумбет, в марші візьмуть участь члени сімей загиблих захисників країни, військові, добровольці, ветерани та волонтери АТО і ООС, колишні політичні в'язні — учасники національно-визвольного руху і всі небайдужі громадяни.

"Наша ініціатива є аполітичною, це цілком громадська ініціатива і несе в собі єдину мету — бути не проти або за владу. Ми — патріоти України, які хочуть пройтися вулицями міста в День Незалежності і донести до наших побратимів на фронті, що ми про них пам'ятаємо і готові до них приєднатися і битися пліч-о-пліч кожен день ", — підкреслив активіст.

Раніше, портал "Коментарі", повідомляв, що в Україні з'явиться європейський формат святкування Дня Незалежності як альтернатива державному військовому параду, який президент Володимир Зеленський назвав дуже витратним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!