Головна Новини Суспільство події В ГБР пояснили причини обшуку в Одеській облраді
commentss НОВИНИ Всі новини

В ГБР пояснили причини обшуку в Одеській облраді

Обшуки в Одеській облраді та Ізмаїльській міськраді проходять в рамках провадження за розтрату бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського регіону

16 серпня 2019, 17:38 comments1902
Поділіться публікацією:
В ГБР пояснили причини обшуку в Одеській облраді

В Одеській облраді працюють слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань, процесуальне керівництво здійснює Генпрокуратура, оперативне супроводження – Служба безпеки України.

За попередньою інформацією, в 2015-2019 роках Одеська облрада виділяла кошти на капітальні ремонти будинку культури, дороги, дитячого садка в Ізмаїлі, дитячо-юнацької спортивної школи, "Аеропорт Ізмаїл", а також на реконструкцію незавершеного будівництва загальноосвітньої школи в Ізмаїльському районі.

Встановлено, що виділені на розвиток регіону бюджетні кошти були витрачені не за цільовим призначенням, оскільки зазначені будівельні роботи фактично не проводилися або проводилися не в повному обсязі. Також підприємства, які брали участь у проведенні будівельних робіт, штучно визначалися переможцями тендерних процедур. Отримані бюджетні кошти у результаті перераховувалися на рахунки компаній-нерезидентів України, які можуть бути пов'язані з керівництвом Одеської обласної ради.

Як вважають в ГБР, розпорядженням і безпосереднім контролем за проведенням зазначених робіт займалися посадові особи Ізмаїльської міськради.

За даним фактом відкрито справу за статтею " привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України).
Як повідомляв портал "Коментарі", Державне бюро розслідувань проводить обшуки в Одеській обласній раді. Зазначено, що поки ще не склав повноваження голова обласної ради веде сесію, а в його кабінеті проводять обшук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!