Головна Новини Суспільство події У Дніпрі розповіли історію появи найбільшого в країні прапора України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Дніпрі розповіли історію появи найбільшого в країні прапора України

Дніпровський прапор був внесений в Книгу рекордів України, а ініціатором його появи була команда ДнепрОГА

23 серпня 2019, 15:58 comments6774
Поділіться публікацією:
У Дніпрі розповіли історію появи найбільшого в країні прапора України

23 серпня 2018 року, в День Державного прапора України, у Дніпрі з'явився найвищий в країні синьо-жовтий прапор. До сьогоднішнього дня гігантський флагшток висотою 72 метра зі стягом розміром 12 на 18 метрів, утримує своє місце в Книзі рекордів України.

Примітно, що найбільший в країні прапор з'явився на світ завдяки жителям Дніпропетровщини, а ініціатором патріотичного проекту стала Дніпропетровська ОДА. Ідею цього прапора команда ДніпроОДА виношувала давно. З моменту встановлення флагштока провели кілька технічних підйомів і перевірку підсвічування. Результати перевершили всі очікування — рекордний прапор швидко прославився на всю Україну.


Локація для встановлення прапора також була ретельно продумана. Як розповів радник екс-губернатора Дніпропетровської області Юрій Голік, прапор розташований на вершині першого історичного пагорба міста. Це практично найвища точка Дніпра. Висота флагштока над рівнем річки Дніпра — більше 120 метрів. Також у флагштока розташувався перший в Україні Музей АТО, відкритий в 2016 році, який відвідали сотні тисяч гостей.

"Для повного задоволення хотілося б, щоб Прапор України був не тільки на кожному державному будівлі, але і на кожному приватному будинку. Так, як в Америці, — зазначив Юрій Голік, — Тому що Прапор України — на формі кожного Воїна ВСУ, захищають країну в зоні АТО. Прапорів України повинно бути більше. Вірю, що саме так і буде", — говорить Юрій Голік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!