Головна Новини Суспільство події Яким було 23 серпня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким було 23 серпня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День державного прапора, а також стало відомо який фільм представить Україну на "Оскарі-2020"

23 серпня 2019, 20:00 comments2365
Поділіться публікацією:
Яким було 23 серпня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Україна відзначає День державного прапора

Церемонії урочистого підняття прапора пройшли у більшості населених пунктів країни. У Києві церемонія відбулася на Софійській площі і біля будівлі Київської міської державної адміністрації.

 Україні свято встановлено згідно з указом Леоніда Кучми "Про День Державного прапора України" від 23 серпня 2004 року. У 2009 році Віктор Ющенко вніс зміни в указ, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Фільм про військові дії на сході України представить Україну на "Оскарі"

"Український Оскарівський комітет обрав фільм-кандидат від України – фільм "Додому", реж. Наріман Алієв", — ідеться в повідомленні.

У стрічці розкривається історія про кримського татарина Мустафу. Двоє його синів переїхали до Києва після окупації Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, а батько намагається повернути додому молодшого сина Аліма, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

У США стратили серійного вбивцю гомосексуалістів

Серійний вбивця Гаррі Рей Боулз, який полював на літніх геїв, був страчений за допомогою смертельної ін'єкції в штаті Флорида в США.Боулз вбив шість осіб. Почалося все на пляжі Дейтона (штат Флорида) вбивством Джона Харді Робертса. Потім були жертви в штатах Меріленд, Джорджія. У кожному випадку вбивця залишав підпис: він затикав горло жертвам рушниками, ряднами, туалетним папером, листям і навіть секс-іграшками.

Зеленський назвав терміни обміну полоненими

Перші результати з обміну утримуваними між Україною і Росією повинні відбутися вже в найближчі дні. 

"Я працюю над цим вже два місяця, дайте мені виконати справу, яку я обіцяв народу України. Ми повернемо полонених, повернемо моряків, ми припинимо війну. Я цим займаюся особисто... Ми йдемо крок за кроком, перші результати повинні бути вже найближчі дні, не хочу загадувати", — зазначив Зеленський, відповідаючи на запитання, коли відбудеться обмін утримуваними і чи веде він переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Євросоюз підготував план торгової війни зі США

Євросоюз розробив програму протидії як торговим діям президента США Дональда Трампа, так і американським технологічним корпораціям, включно із Google, Apple, Amazon, Microsoft і Facebook. 

За задумом авторів документа, даний крок дозволить європейським виробникам конкурувати з американськими та китайськими технологічними гігантами, від яких Європа відстала на десятиліття. Євросоюз, наголошується в плані, також повинен проявляти більше рішучості в "торговельної війни Трампа" і ввести односторонні мита відносно американських товарів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!