Головна Новини Суспільство події Володимир Зеленський під час урочистих заходів повідомив про новий указ
commentss НОВИНИ Всі новини

Володимир Зеленський під час урочистих заходів повідомив про новий указ

Володимир Зеленський порівняв анексію Криму та агресію на сході України з ситуацією коли у люблячих батьків силоміць відібрали дітей, а також повідомив про свій указ

24 серпня 2019, 11:12 comments19173
Поділіться публікацією:
Володимир Зеленський  під час урочистих заходів повідомив про новий указ

    Сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності на Майдані Незалежності  Президент України Володимир Зеленський  повідомив про новий указ. Від сьогодні згідно з указом Президента щорічно 29 серпня відзначатимуть День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність.

“Дорогі українці, сьогодні тут присутні родини загиблих, військовослужбовці та учасників добровольчих формувань. Мною підписано указ про встановлення Дня Пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет та територіальну цілісність України та відзначення його щорічно 29 серпня...”, — сказав Зеленський.

Також у своєму виступі на урочистостях Володимир Зеленський порівняв анексію Криму та агресію на сході України з ситуацією коли у люблячих батьків силоміць відібрали дітей.

“Я люблю нашу землю, бо кожен куточок України — це велика сім’я.

І для тих, хто не розуміє сьогоднішній біль українців, я поясню дуже доступною мовою.

Уявіть, що, наприклад, сусід відібрав у вас двох дітей. Першу дитину — просто викрав. Їй видали нове свідоцтво про народження. А потім кажуть: та ми не забирали вашу дитину. Вона сама захотіла жити з нами. Ну і що, що під дулом автоматів? Це її бажання. І взагалі — хто вам сказав, що це — ваша дитина? Вона споконвіку була нашою. Ви не хвилюйтесь, їй тут буде краще, у нас прекрасний притулок біля моря, під сонечком”, — пояснив Президент свою позицію.

Далі він зауважив, ймовірно маючи на увазі міжнародних партнерів, що ніхто інший не розуміє болю, адже то не їхня дитина.

“І от пройшло 5 років. І ті, хто був так занепокоєний, кажуть: та, наче, все нормально. Дитина за вами вже не плаче. І взагалі — не сильно вона на вас і схожа. Чому вони так кажуть? Тому що це — не їхня дитина”, — зауважив Зеленський.

А ось другу дитину зачинили в кімнаті і приставили охорону.

“А другу вашу дитину закрили в дитячій кімнаті. І поставили озброєну охорону. Вам кажуть — яка охорона? Там нікого немає. І ви чуєте, як ось тут поруч, за стіною, ваша дитина плаче, але не можете туди зайти.

Кожного дня у кожного з нас розривається серце. І будь-які перемоги чи здобутки неповноцінні, адже наша родина неповна. Та настане день, і ми обов’язково зберемося разом. Бо голос рідної крові переможе!”, — заявив Зеленський.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Україна сьогодні святкує 28-му річницю Незалежності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!