Головна Новини Суспільство події В Одесі пам'ятник Дюку одягли у вишиванку і створили "живий ланцюг" з 1,2 тис. осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі пам'ятник Дюку одягли у вишиванку і створили "живий ланцюг" з 1,2 тис. осіб

В цьому році одеситам не вдалося побити рекорд вишіванкового ланцюга 2016 року, коли на Потьомкінські сходи прийшло близько трьох з половиною тисяч людей у національному українському одязі

24 серпня 2019, 19:30 comments2735
Поділіться публікацією:
В Одесі пам'ятник Дюку одягли у вишиванку і створили "живий ланцюг" з 1,2 тис. осіб

У центрі Одеси, на Потьомкінських сходах, сьогодні понад 1,2 тис. осіб у вишиванках створили "живий ланцюг" з нагоди Дня Незалежності України.
Учасники акції вишикувалися, взявшись за руки, від пам'ятника Дюку де Рішельє, на якого наділи гігантську розшиту орнаментом сорочку, через всі Потьомкінські сходи – до морського вокзалу Одеського порту. Дюк був першим в "ланцюгу". Його величезна вишиванка створена у відповідності з особливостями українського національного одягу Одеського регіону. Зокрема, горловина оформлена у вигляді коміра-стійки, орнамент виконаний в синіх і коричневих тонах. Як зазначили організатори, чисельність "ланок ланцюга" склала 1248 осіб.
Живий ланцюг розтяглася на всю довжину Потьомкінських сходів, а потім до самого Морвокзалу, де учасників акції зустрів оркестр ВМСУ.

В цьому році одеситам не вдалося побити рекорд вишіванкового ланцюга 2016 року, коли на Потьомкінські сходи прийшло близько трьох з половиною тисяч людей в національному українському одязі. Сьогодні завершилася реєстрація учасників на цифрі 1248.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Івано-Франківську міністр закордонних справ Павло Клімкін взяв участь у благодійній акції "Забіг у вишиванках".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!