Головна Новини Суспільство події Православна церква Греції скликала Синод, на якому розглянуть визнання ПЦУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Православна церква Греції скликала Синод, на якому розглянуть визнання ПЦУ

Синод триватиме до 28 серпня

26 серпня 2019, 18:36 comments1971
Поділіться публікацією:
Православна церква Греції скликала Синод, на якому розглянуть визнання ПЦУ

Елладська православна церква скликала Постійний Священний Синод, в рамках якого розгляне питання визнання Православної церкви України. Про це повідомляє Romfea.

Свою думку про визнання Православної церкви України Священним Синодом Церкви Греції представлятимуть доповідачі, призначені Священним Синодом. Прийняте церквою Греції рішення може вплинути на ситуацію з визнанням ПЦУ іншими країнами.

Сам Синод триватиме до 28 серпня. Елладська православна церква практично визнала автокефалію Православної церкви України. Про це повідомив блаженніший митрополит Епіфаній після хресного ходу з нагоди 1031-річчя Хрещення України-Русі.

Як повідомляли "Коментарі", Православна церква України на засіданні Синоду 24 червня, позбавила почесного патріарха Філарета канонічних прав на єпархії і монастирі Києва. Нагадаємо, раніше Філарет заявив, що не згоден з текстом Томосу про автокефалію ПЦУ. Він також вважає, що Православна церква України не є самостійною, а Вселенський патріархат підпорядкував собі ПЦУ з допомогою Томосу. Також Філарет з близькими йому ієрархами ПЦУ провів засідання "Собору", на якому було прийнято рішення не визнавати рішення об'єднавчого собору в грудні 2018 року, в тому числі і обрання предстоятелем ПЦУ митрополита Єпіфанія. Крім того, було прийнято рішення про відновлення діяльності УПЦ КП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!