Головна Новини Суспільство події День знань в Україні: що чекає першокласників у цьому році
commentss НОВИНИ Всі новини

День знань в Україні: що чекає першокласників у цьому році

З 1 вересня вводяться нові правила в школах, крім того, працівникам дитсадків піднімуть зарплати

1 вересня 2019, 08:27 comments2406
Поділіться публікацією:
День знань в Україні: що чекає першокласників у цьому році

У перший день осені тисячі першокласників почнуть свій шлях у доросле життя, для батьків, звичайно це дуже хвилюючий і дуже відповідальний день, як і для дітей. З цього року в Україні введено багато нововведення, які полегшать життя маленьким учням та їх батькам.

Тепер діти зможуть ходити на уроки в тому, у чому хочуть. Обов'язкове носіння форми з цього навчального року скасовано, але ні в школу, ні в садок не пустять без обов'язкових щеплень. Якщо батьки відмовляються щеплювати дитину з особистих міркувань, вони можуть написати заяву на ім'я керівника навчального закладу для проходження навчання дистанційно або за індивідуальним графіком.

Жодних списування і розмов — першокласники будуть сидіти за партою по одному, крім того не буде домашніх завдань і оцінок.

Домашні завдання вводиться тільки з другого класу, на його виконання відводиться 45 хвилин, також задавати будуть набагато менше уроків, ніж було раніше. Учням 3-4 класів задавати додому вдвічі більше, ніж другокласникам.

Оцінки з'являться також з другого класу, але, вчителі тепер їх не будуть оголошувати на весь клас, оцінку в балах викладач буде виставляти у щоденник на перерві або після уроків в індивідуальному порядку. Таке нововведення пов'язане з тим, щоб учні, які не встигають у навчанні не відчували себе нездатними, гірше своїх товаришів.

Крім усього іншого, тепер нікого з дітей виділяти по рівню знань і досягнень, не буде дошок пошани, фото відмінників.

З 1 вересня школярі замість звичайних учнівських квитків отримають нові — електронні. Це дозволить батькам відслідковувати переміщення дитину по місту за допомогою спеціального додатка.

Щодо харчування у школах, також буде нова система — набір продуктів, залишиться колишнім, однак школярі зможуть вибирати з запропонованого меню, що саме є: обід у їдальні буде організований за принципом шведського столу.

Що стосується дитячих садків, з сьогоднішнього дня на 10% піднімуть зарплату педагогам дошкільних установ, а також позашкільної та профтехосвіти. Мова йде про підвищення окладів педпрацівникам, чия праця оплачується не за рахунок субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам, а також тим, кому зарплату не підвищували в 2018 році.

Як повідомляло видання "Коментарі", МОН пропонує замінити частину уроків звичайною фізкультури іншими фізично активними предметами – наприклад, хореографією, плаванням і т. д.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!