Головна Новини Суспільство події В Україні будуть по-новому будувати сміттєві полігони
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні будуть по-новому будувати сміттєві полігони

Нові будівельні норми покращать екологію

9 вересня 2019, 12:40 comments2443
Поділіться публікацією:
В Україні будуть по-новому будувати сміттєві полігони

У цьому році Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує переглянути державні будівельні норми з проектування полігонів побутових відходів. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Переповнені сміттєві звалища — сьогодні велика проблема для України. І тут мова йде не тільки про жахливий сморід, які вони створюють. У разі недбалого ставлення і неправильного поводження з відходами на полігонах, використання неефективних технологій зберігання сміття ці території стають не просто непридатними для будь-якої життєдіяльності, але і можуть нести велику загрозу нашому життю", — повідомив заступник Мінрегіону Лев Парцхаладзе.

За його словами, в результаті гниття сміття відбувається зараження грунту і повітря шкідливими речовинами і газами.

Щоб забезпечити безпеку полігонів для життя людей та навколишнього середовища в нових нормах пропонують прописати:

Вимоги щодо обов'язкової рекультивації полігону після його заповнення. Це створить безпечне і приємне середовище в місцях, де раніше були полігони.

- Обов'язковий радіаційний контроль відходів, які потрапляють на полігон.

- Нові підходи до розрахунків обсягів утворення біогазу на полігонах. Це дозволить використовувати альтернативні джерела енергії.

- Розширення місць застосування штучних протифільтраційних екранів і чіткі вимоги до визначення обсягів фільтрату на прилеглій території полігону. Це мінімізує ризики виникнення екологічних проблем і зараження води і грунту.

- Чіткі вимоги до висоти полігону, його нахилів, розташування доріг і трас, розміщення промислових та інших побутових відходів на полігоні.

- Можливість використання технологій дезодорації полігону, а також геосинтетичних дренажних матеріалів, щоб уникнути витоку фільтрату.

- Інші європейські вимоги та практики.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Україні за порушення правил поводження з відходами штрафи планують збільшити в десятки разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!