Головна Новини Суспільство події Впливати на суди за «Корвалол» компанії «Фармак» допомагали політичні зв'язки, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Впливати на суди за «Корвалол» компанії «Фармак» допомагали політичні зв'язки, - ЗМІ

На думку журналістів, компанія Фармак вигадує абсурдні докази в судових спорах з Дарницею

9 вересня 2019, 20:45 comments2720
Поділіться публікацією:
Впливати на суди за «Корвалол» компанії «Фармак» допомагали політичні зв'язки, - ЗМІ

З серпня 2019 року серпня суперечка між компаніями "Фармак" і "Дарниця" за "Корвалол" розглядається в Господарському суді Києва. Про це повідомляє видання "Политека".

За інформацією видання, за кілька годин до першого засідання "Фармак" вирішив надати суду додаткові докази – соціологічний опитування. На другому засіданні представники компанії заявили, що готують ще одне дослідження, з-за чого розгляд справи довелося відкласти.

"Фармак" судиться з "Дарницею" 15 років. Як пише "Политека", "Фармак" називає себе інноваційної компанією, проте йому не дає спокою радянських ліки, і він готовий на все, щоб заборонити конкуренту виробляти краплі "Корвалол-Дарниця".

Хоча спочатку процес був ініційований "Фармаком", на цей раз він виступає відповідачем, так як мова йде про позов "Дарниці" на рішення Апеляційної палати Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), винесеного у 2017 році на користь "Фармака". Рішення МЕРТ фактично було єдиною стадією процесу, яку "Фармак" виграв.

Як вважає видання, "Фармак" звернувся саме в МЕРТ, тому що заступником міністра була Наталія Микольська. До приходу на держслужбу він працювала в юридичній фірмі "Саєнко Харенко", яка представляє інтереси "Фармак" в суперечці з "Дарницею". У 2011 році "Фармак" повністю програв "Дарниці" суди, де предметом спору було позначення "Корвалол". Але в 2017 році "Фармак" відновив судову тяжбу за знака "Корвалол Corvalolum".

Як пише "Политека", можливо, відповідь криється в персони Павла Жебрівського, брата Філі Жебровської, яка офіційно числиться кінцевим бенефіціаром "Фармака".

У 2015-2018 роках Павло Жебрівський — близький соратник колишнього президента Петра Порошенка був призначений спочатку головою Донецької військово-цивільної адміністрації, а потім – аудитором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за президентською квотою. Пізніше Павло Жебрівський зійшов з політичного Олімпу. Наталія Микольська звільнилася з МЕРТ і поїхала вчитися в Стенфорд.

"Тому "Фармаку" залишається вигадувати абсурдні докази. Наприклад, поведений в серпні-2019 соціологічне опитування про ставлення українців до "Корвалолу-Корвалолуму". Які б результати не отримали соціологи, вони не можуть мати відношення до справи. Нагадаємо, предмет спору – рішення Апеляційної палати МЕРТ за 2017 рік, на яке ну ніяк не могли вплинути дані за 2019 рік", — пише видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!