Головна Новини Суспільство події У Києві втретє пройде міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві втретє пройде міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival

Промінь дитячих мрій злетить до зірок під час Kyiv Lights Festival

10 вересня 2019, 17:09 comments2290
Поділіться публікацією:








У Києві втретє пройде міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival

28 та 29 вересня 2019-го року в Києві за участю компанії "Київстар" пройде третій міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival (KLF). Протягом двох днів медіа-художники з усього світу будуть змінювати міський простір за допомогою світлових інсталяцій, а будівля Київської міської державної адміністрації перетвориться на гігантський екран для конкурсу 3D відео мапінгу.

Яскравою подією фестивалю стане запуск Променя мрій, основою для якої стали 100 000 дитячих малюнків, зібраних зі всієї України в турі #моядитячамрія.

Робота об'єднає в собі 3D маппінг і технології доповненої реальності AR. Промінь мрій створений переможцями KLF-2017 анімаційною студією SKILZ і студією AR Live Animation для благодійного проекту 1+1 медіа "Здійсни мрію". Пікселі тисяч мрій будуть одночасно запущені в космос з двох точок і двома форматами світла — в рамках KLF на Хрещатику, і звуком — кодується спеціальний сигнал з радіотелескопа Центру космічних досліджень і зв'язку Національного центру управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України, що перебуває у Золочеві Львівської області. Меценатами Променю стали Альфа-Банк Україна і Освіторія.


За попередні два роки KLF зайняв важливе місце на фестивальній карті України і став невід'ємною частиною культурного життя столиці. З кожним роком він збирає все більше глядачів — в 2018 фестиваль відвідало понад 220 тисяч киян і гостей столиці. У міжнародному конкурсі 3D відео мапінгу змагалися медіа-художники з дев'ятнадцяти країн, серед яких такі віддалені від України країни, як Бразилія, Індонезія, Китай, Колумбія, Таїланд, Чилі і Японія.

В цьому році взяти участь у конкурсі 3D відео мапінгу висловили бажання учасники з 22 країн. На даний момент організатори фестивалю отримали 58 заявок.

Нагадуємо, в 2018-му Kyiv Lights Festival проходив в Києві з 18 по 20 травня. Центральною подією фестивалю став міжнародний конкурс 3D відео мапінгу, в якому змагалися тридцять медіа-художників з дев'ятнадцяти країн. Переможцем став португальський художник MOJO з роботою "Амбівалентний" (Ambivalent). Друге і третє місце зайняли HEART-S (Японія) з роботою "Під водою" (Underwater) і Jakub Zuscin (Словаччина) з роботою "Незрячий" (Sightless).

Крім конкурсу 3D відео мапінгу в рамках KLF була проведена "битва віджеїв", в якій взяло участь 32 конкурсанти з 12 країн: Аргентини, Бразилії, Великобританії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Польщі, Росії, Румунії, України, Чехії та Чилі. Переможцем конкурсу стала польський віджей KAT NAI (Katarzyna Najmajer).

Крім цього, на KLF 2018 демонструвалися роботи переможців конкурсу світлових інсталяцій Kyiv Lights Art Prize. Світлові інсталяції були розташовані на трьох локаціях в центрі Києва: Андріївський узвіз, майданчик біля Національного музею історії України та сквер біля пам'ятника Петру Сагайдачному.

Справжньою подією в рамках фестивалю стала участь у позаконкурсній програмі відомого бразильського медіа-художника Рікардо Кансадо. На Kyiv Lights Festival була показана його світло-звукова інсталяція "Люмінесценція".

В 2019-му Kyiv Lights Festival стане партнером благодійного проекту 1+1 медіа "Здійсни мрію". Проект вже більше 3-х років здійснює грандіозні мрії дітей, які борються за життя, допомагає їм відчути справжнє щастя і радість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!