Парубія допитали в ГБР

Допит проводився в рамках справи про сенсорну кнопку

У Держбюро розслідувань у вівторок, 10 вересня, допитали колишнього спікера Верховної Ради, нардепа від Євросолідарності Андрія Парубія по справі про тестування сенсорної кнопки системи для голосування Рада-3. Про це повідомив сам Парубій після допиту.

"Зараз, виявляється, вони ведуть кримінальне провадження чи законно проводилося тестування, перевірка функціонування (системи Рада-3 - ред.). Я сказав їм, що це політична дія, яке в той час була спрямована на те, щоб показати, хто господар, щоб не дозволити провести тестування сенсорної кнопки, і мені дуже шкода, що українські слідчі змушені виконувати таку низьку функцію", - заявив Парубій.

Він зазначив, що його допитували годину.

Як повідомляв портал "Коментарі", співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України проводили слідчі дії у Верховній Раді.

"До приміщення Верховної Ради України без запрошення, без офіційного дозволу суду зайшло 12 слідчих СБУ та ДБР. Вони зайшли в комп'ютерний центр, сказали, що проводяться слідчі дії і заблокували роботу комп'ютерного центру і дали вказівку силовим підрозділам не впускати нікого з працівників апарату в зал", - повідомив Андрій Парубій.