Головна Новини Суспільство події Віруючі Київського патріархату провели мітинг на підтримку Філарета
commentss НОВИНИ Всі новини

Віруючі Київського патріархату провели мітинг на підтримку Філарета

УПЦ КП надіється на справедливе рішення суду стосовно скасування дії статутів УПЦ КП та Київській патріархії

10 вересня 2019, 19:22 comments2414
Поділіться публікацією:








Віруючі Київського патріархату провели мітинг на підтримку Філарета

У суботу, 7 вересня прихильники і віруючі організували мітинг на Софійській площі на підтримку патріарха Філарета.  Збори, на якому були присутні понад 2000 віруючих і однодумців Філарета, проходило напередодні засідання Окружного адміністративного суду м.Києва, де 11 вересня буде розглянуто позов патріарха Філарета до Міністерства культури України про скасування дії статутів УПЦ КП та Київській патріархії.



 Як заявляють в УПЦ КП, в суді в ході засідання в якості третьої особи на стороні відповідача було залучені адвокати Київської митрополії Православної Церкви України.  

Представники УПЦ КП заявили, що не ставлять під сумнів право існування будь-якої конфесії чи релігійного об'єднання, яке не порушує закон.  І вимагають скасувати наказ Мінкультури від 30 січня поточного року, яким було скасовано дію статутів УПЦ КП та Київській патріархії УПЦ КП.

  Також, ліквідаційна комісія Київської патріархії УПЦ КП, яка була сформована рішенням Священного Синоду ПЦУ, направила в суд свого адвоката, який, нібито, представляє інтереси Київської патріархії УПЦ КП.

"Українська Православна Церква Київського Патріархату сподівається, що суд винесе справедливе рішення і права мільйонів віруючих, як в Україні, так і в діаспорі, будуть відновлені", — говориться на сайті УПЦ КП.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Рада підтримала законопроект про реформу прокуратури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!