Головна Новини Суспільство події Вдова Георгія Гонгадзе почала писати про нього книгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вдова Георгія Гонгадзе почала писати про нього книгу

Мирослава Гонгадзе вже опублікувала кілька цитат як анонс

16 вересня 2019, 18:08 comments2088
Поділіться публікацією:
Вдова Георгія Гонгадзе почала писати про нього книгу

Журналіст видання "Голос Америки", яка емігрувала з України, Мирослава Гонгадзе анонсувала написання біографічної книги про свого вбитого 19 років тому дружині Георгія Гонгадзе. Про це вдова відомого журналіста написала на своїй сторінці в Facebook.

"Минуло 19 років з тих пір, як я бачила свого чоловіка в останній раз. Цього року у Фонді журналістики ім. Німану в Гарвардському університеті я нарешті почала писати про це. Я відчуваю, що прийшов час поділитися своєю любов'ю зі світом", — вказано в повідомленні автора.

Мирослава Гонгадзе вказала уривок з майбутньої книги, покликаний познайомити читачів з тим, якою силою духу і світоглядом володів її покійний чоловік і видатний діяч вільної журналістики в Україні.

"На світі є люди, які не бояться смерті, вони живуть так, ніби немає ні бар'єрів, ні кінця. Вони знають свою мету і готові пожертвувати заради неї. Вони живуть в моменті, як ніби немає завтрашнього дня", — пише вона.

Вбивство українського журналіста Георгія Гонгадзе сталося 17 вересня 2000 року. Його обезголовлене тіло було знайдено 2 листопада 2000 в Таращанському лісі приблизно в 100 кілометрах від Києва.

Георгій Гонгадзе був викрадений ввечері 16 вересня 2000 року за виході з будинку номер 7 на бульварі Лесі Українки. Його тіло було обезголовлене і викинуто в лісі приблизно в 100 км. від Києва. Справа про вбивство Гонгадзе породило політичні скандали і масові протести проти тодішнього президента України Леоніда Кучми. Саме Кучму вже 19 років звинувачує в смерті чоловіка Мирослава Гонгадзе, але причетність екс-президента так і не була доведена Генпрокуратурою.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомило про смерть проросійського найманця т.зв. "ДНР" Романа Джумаева. Відомо, що в двері квартири бойовика подзвонили невідомі і розстріляли його в упор. Джумаєв помер до приїзду медиків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!