Головна Новини Суспільство події У Болгарії будують газопровід в Європу в обхід України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Болгарії будують газопровід в Європу в обхід України

Газопровід "Турецький потік" буде поставляти газ в Сербію, Угорщину і Австрію в обхід України

19 вересня 2019, 01:50 comments4384
Поділіться публікацією:
У Болгарії будують газопровід в Європу в обхід України

Державний газовий оператор Болгарії підписав контракт на 1,1 млрд євро (1,2 млрд доларів) з групою з Саудівської Аравії на будівництво газопроводу, яким російський газ буде транспортуватися в Європу в обхід України. Про це повідомляє AP.

Контракт між державним оператором "Булгартрансгаз" і консорціумом Arkad із Саудівської Аравії передбачає прокладку трубопроводу протяжністю 474 км від південного кордону Болгарії з Туреччиною до її західного кордону з Сербією.

Планується, що він, як відгалуження від газопроводу "Турецький потік", буде поставляти газ в Сербію, Угорщину і Австрію в обхід України.

Болгарія сильно залежить від російського газу. Партнери на Заході неодноразово закликали країну диверсифікувати свої джерела енергії. Як зазначає агентство, вона була однією з європейських країн, які зазнали найбільших втрат в результаті організованого Росією газового шантажу в 2006 і 2009 роках.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", НБУ озвучив суму, яку Україна повинна терміново виплатити за зовнішнім боргом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!