Головна Новини Суспільство події «Опозиційна платформа – За життя»: позбавлення ліцензії «112 Україна» - це політичне замовлення
commentss НОВИНИ Всі новини

«Опозиційна платформа – За життя»: позбавлення ліцензії «112 Україна» - це політичне замовлення

Партія ОПЗЖ вважає рішення Нацради з телеканалу "112 Україна" протизаконним

26 вересня 2019, 17:45 comments1731
Поділіться публікацією:
«Опозиційна платформа – За життя»: позбавлення ліцензії «112 Україна» - це політичне замовлення

"Опозиційна платформа – За життя" назвала рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про позбавлення телеканалу "112 Україна" ліцензії на цифрове мовлення незаконним, при цьому ініційованим вже новою українською владою.

"Своїм рішенням Нацрада узаконила захоплення телеканалу. Члени Нацради (термін повноваження трьох з восьми членів вже минув), вчора слухняно виконували побажання Коломойського і Порошенко, сьогодні виконують політичне замовлення", – йдеться в заяві "Опозиційної платформи – За життя".

У партії рішення Нацради пов'язують з тим, що власником телеканалу є народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя". Політсила також нагадали про заяву Офісу президента, мовляв, "новий склад Нацради допоможе врегулювати ситуацію на телевізійному ринку".

"Це найкраще визнання того, що у Зеленського розуміють нелегітимність нинішнього складу ради", – вважають у партії.

Крім того, як йдеться у заяві, ряд депутатів Європарламенту також відкрито говорили про вплив Офісу президента на суддів, що розглядали справа телеканалу "112 Україна".

В "Опозиційній платформі – За життя" упевнені, що рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення продиктовано прагненням "прислужитися новій владі" і страхом позбутися посад.

"Тому члени Нацради винесли своє рішення одноголосно і без розгляду альтернативних проектів", – зазначає прес-служба партії, нагадуючи, що рішення про позбавлення телеканалу "112 Україна" ліцензії на мовлення виносилося Нацрадою, коли термін повноваження трьох з восьми її членів вже минув.

"Опозиційна платформа – За життя" звернулася до посольств демократичних країн, представництв міжнародних організацій та їх наглядових місій, міжнародних правозахисних та професійних організацій, щоб вони дали політичну оцінку діям української влади. А також попросила представників журналістської спільноти і всіх, хто прагне зберегти свободу слова в Україні, підключатися до цієї політичній боротьбі.

"Об'єднавши зусилля демократичних політичних сил, громадянського суспільства, журналістів і громадян, ми відстоїмо українську демократію. Україні не потрібні ще п'ять років безправ'я, беззаконня і репресій", – закликали в "Опозиційній платформі – За життя".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!