Головна Новини Суспільство події У Дніпрі випустили з СІЗО мостобудівника, підозрюваного в розкраданні при ремонті моста
commentss НОВИНИ Всі новини

У Дніпрі випустили з СІЗО мостобудівника, підозрюваного в розкраданні при ремонті моста

71-річний підозрюваний мостобудівник Михайло Беккер назвав дії прокуратури політично вмотивованою операцією

27 вересня 2019, 18:15 comments3020
Поділіться публікацією:
У Дніпрі випустили з СІЗО мостобудівника, підозрюваного в розкраданні при ремонті моста

Апеляційний суд Дніпропетровської області звільнив генерального підрядника капремонту Центрального мосту в Дніпрі з СІЗО. Засновник компанії "Маст-Буд" Михайло Беккер, у свою чергу, звинуватив прокуратуру в вибиванні свідчень.

Під час судового засідання 26 вересня Михайло Беккер по скайпу зі слідчого ізолятора Кривого Рогу заявив: "Коли мене заарештували і привезли в Кривий Ріг, у мене була розмова з прокурором, що якщо я щиросердно розкаюсь, мені нічого не буде загрожувати. Але я повинен сказати і підтвердити письмово, що був злочинний план. Я сказав, що не буду нікого обговорювати. Вони сказали: не встигнеш вийти з СІЗО, ми видамо тобі нову постанову, а вийдеш ще раз — нове. Це політично мотивована операція".


Також, 26 вересня Апеляційний суд Дніпропетровської області підтвердив необґрунтованість 40-мільйонної застави для 71-річного Михайла Беккера. Згідно з рішенням, Беккер звільняється зі слідчого ізолятора Кривого Рогу і може повернутися додому в Київ. Сума застави становить 2 млн 7 тис. грн. Сьогодні родичі Беккера вживають заходів для внесення застави. Разом з тим, адвокати Беккера мають намір оскаржити і це рішення, подавши відповідне клопотання до суду першої інстанції.

picture

"Ми говорили про повну необґрунтованість підозр і фабрикацію матеріалів справи. Ми оскаржимо підозру, пред'явлену пану Беккеру. При врученні підозри були порушені основоположні принципи по врученню", — сказав адвокат Костянтин Глоба.

До того ж, у справі Беккера все ще відсутній повний текст експертизи якості бетону. При цьому існують інші документи перевірки, які спростовують експертизу прокуратури Дніпропетровської області. Немає і оригіналів рішення суду першої інстанції. Адвокати Беккера також подали звернення до омбудсмена Людмили Денисової про порушення прав Михайла Беккера.

picture

Нагадаємо, що після капітального ремонту Центрального мосту в Дніпрі прокуратура Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження, в рамках якого засновнику підприємства – підрядника Михайлу Беккеру було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в сумі 40 млн грн. Беккеру інкримінують привласнення бюджетних грошей в сумі понад 29 млн. грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!