Головна Новини Суспільство події Яким було 30 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким було 30 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Сьогодні, 30 вересня, Кабмін прийняв проект закону про видобуток бурштину, а Зеленський підписав указ про підтримку сімей, які виховують дітей-сиріт

30 вересня 2019, 23:20 comments1964
Поділіться публікацією:
Яким було 30 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Кабмін прийняв проект закону про видобуток бурштину

У неділю, 29 вересня Кабінет Міністрів України затвердив пакет проектів законів для упорядкування діяльності з видобутку бурштину в західних регіонах країни. 

Прийняті парламентом зміни передбачають, зокрема, скасування процедур додаткового узгодження дозволів на користування надрами з боку відповідних обласних рад, продаж дозволів через відкриті електронні аукціони та ін.

Зеленський підписав указ про підтримку сімей, які виховують дітей-сиріт

У понеділок, 30 вересня, президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі питання забезпечення прав і законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку і підтримки сімейних форм виховання дітей".

Документ сприятиме створенню належних умов для забезпечення реалізації права дитини на проживання в сім'ї, підтримки сімей, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Разумков хоче скласти з себе повноваження голови "Слуги народу"

Керівник партії "Слуга народу" та голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав заяв про те, що хоче скласти з себе повноваження. Про це розповів заступник голови фракції "Слуги народу" Олександр Корнієнко у коментарі "Інтерфаксу".

"Таку заяву може прийняти лише з'їзд партії. Крім того, є ще багато питань, які потрібно якнайшвидше вирішити. Наприклад, у нас заплановано удосконалення статут партії ", – зазначив Корнієнко.

Партія "Слуга народу" проведе з'їзд наприкінці жовтня. Серед іншого на ньому обговорюватиметься зміна голови партії.

Гончарук розповів, коли Україна підпише нову програму з МВФ

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що уряд України планує до кінця року підписати з МВФ нову програму фінансування, розраховану на три роки. Про це глава уряду розповів у своєму блозі на YouTube.

"У Києві завершила роботу місія МВФ. Колеги з авторитетної світової організації приїхали в Україну, щоб почати з нами переговори про нову програму на три роки. Це початок переговорів, які триватимуть ще мінімум кілька місяців до того моменту, коли у грудні, як ми плануємо, буде підписана нова програма", – повідомив Олексій Гончарук.

Зеленський звільнив Данилюка з РНБО

Президент Володимир Зеленський підписав указ №724/2019 про звільнення Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони.

"Звільнити Данилюка Олександра Олександровича з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України", — йдеться в указі, оприлюдненому на сайті глави держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!