Головна Новини Суспільство події Кабмін має намір закріпити відповідальність виробника за утилізацію акумуляторів і батарейок
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін має намір закріпити відповідальність виробника за утилізацію акумуляторів і батарейок

Влада планує створити відповідні реєстри та контролюючі органи

1 жовтня 2019, 11:31 comments1743
Поділіться публікацією:
Кабмін має намір закріпити відповідальність виробника за утилізацію акумуляторів і батарейок

Кабінет міністрів України має намір підготувати пакет законопроектів для введення ієрархії поводження з відходами, розширеної відповідальності виробника і принципу "забруднювач платить". Основою для цього служитимуть директиви ЄС в рамках боротьби з проблемою накопичення сміття, повідомляють в програмі уряду.

"Визначимо також перелік відходів, перелік найкращих доступних технологій, операцій поводження з відходами, введемо систему ефективних екологічних податків, які будуть стимулювати запобігання утворенню відходів і зроблять поховання максимально економічно невигідними", — говориться в заяві.

Уряд спільно з Мінекоенерго планують на законодавчому рівні закріпити використання вторинних матеріалів в якості сировини. Не менш важливою ініціативою є введення розширеної відповідальності виробника. Вона передбачає як відповідальність за переробку та утилізацію продуктів, що виробляються, так і принцип "забруднювач платить" — тобто підприємства, які чинять негативний вплив на навколишнє середовище, повинні вкладати кошти для компенсації екологічного збитку.

Окремий пункт присвячений виробникам акумуляторів і батарейок, а також відходів електричного та електронного обладнання. Для них введуть реєстр місць видалення відходів та об'єктів оброблення та утилізації, крім того планують створити орган, який контролюватиме токсичність всіх відходів і займатися їх паспортизацією.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Україні будуть по-новому будуватисміттєві полігони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua/ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!